Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Başarının Sırrı: Hızlı, Esnek ve Pratik Olmak

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 8.03.2019 06:39:00

IAS Bölge Satış Müdürü Salman Yüksel, “Tüm firmaların varlık amacı verimlilik ve karlılıktır. Bunu elde etmek için insan doğasında olduğu gibi her zaman en hızlı, en basit ve en pratik yolu bulmak için çabalar ve her seferinde daha iyisi için emek harcar” diyor.

Farklılık yaratmak ve ilerleyişine hız katmak isteyen firmaların mutlak olarak mutfaklarına yatırım yapması gerektiğinden bahseden IAS Bölge Satış Müdürü Salman Yüksel, ERP’nin tüm firmalar için elzem olduğunu ve ERP tercih ederken işletmedeki tüm karanlık noktaları aydınlatabilecek düzeyde detaylı, tüm çalışanların kullanabileceği kadar basit ve her türlü raporu tasarlayıp alabileceğimiz düzeyde bütünleşik bir sistem tercih edilmesi gerektiğini söyledi.
Üretim süreçlerine ilişkin yazılımlar seçerken ve kullanırken nelere dikkat edilmeli
Hangi sektör olursa olsun bir işletmenin temel amacı kârlılık ve verimliliktir. Bunu elde etmek için ise insan doğasında olduğu gibi her zaman en hızlı, en basit ve en pratik yolu bulmak için çabalar ve her seferinde daha iyisi için emek harcar. Bu nedenle günümüz koşullarını, teknolojik gelişimi düşündüğümüzde bir işletmedeki tüm karanlık noktaları aydınlatabilecek düzeyde detaylı, tüm çalışanların kullanabileceği kadar basit ve her türlü raporu tasarlayıp alabileceğimiz düzeyde bütünleşik bir sistem tercih etmeye dikkat etmemiz gerekir.
Bunun en basit karşılığı anlık olarak üretimi yönetebileceğimiz, tüm maliyet unsurlarına hakim olacağımız, stok maliyetlerini minimize ederken üretim kapasitemizi arttıracak her stratejik karara ayak uydurabilecek hız ve esneklikte, bütünleşik bir sistem tercih edilmelidir.
Teknik olarak MRP, kapasite planlama ve çizelgeleme altyapılarına sahip, geliştirilebilir ve uyarlanabilir ayrıca günümüz teknolojik gelişmelerini takip edebilen platform bağımsız uzun soluklu bir ürün seçilmelidir.
Esnek ve Hızlı Ürün Tercih Edilmeli
ERP yazılımlarının gelişimine baktığımızda ilk olarak MRP (Malzeme İhtiyaç Planlama) sonrasında ise sırası ile MRP-II (Üretim Kaynak Planlaması) ve ERP (Kurumsal Kaynak Planlama) olarak süreç devam eder. Dolayısı ile tüm üretim süreçlerini yönetebileceğimiz ve bunu yaparken işletmenizin özgün ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzeyde uyarlanabilir, esnek ve hızlı bir ürün tercih etmeye dikkat etmeliyiz. Tüm işletmelerde olduğu gibi ticari boyutu nedeniyle mutlak olarak mevzuatlara uyumlu ve bütünleşik bir yapı olması ile birlikte Maliyetlendirme ve Bütçe Yönetimi gibi olmazsa olmaz altyapıları da barındırması gerekmektedir.
Tercih edilen ürünün danışmanlık kadrosu, sektör tecrübesi ve sektöre özel dikey çözümlere sahip olmasının yanı sıra sizinle aynı dili konuşabilen ve özgün ihtiyaçlarınızı geliştirebilecek bir yapıda olması gerekmektedir. Tabii tüm bu hizmet sürecinde en önemli unsurlardan biri de hız ve esneklik olacaktır. Böylece size mümkün olan en hızlı çözümü sunarak hedeflerinize tüm rakiplerinizden birkaç adım önde ulaşmanızı sağlayabilir olacaktır. Hız ve esneklik dalında lider bir ürün olan caniasERP’nin üreticisi olarak odağımız; Endüstri 4.0, IoT, yapay zeka ve big data gibi teknolojik trendleri yakından takip edip iş süreçlerinize pratik olarak uygulanmasını sağlamak.
Ayrıca teknolojik anlamda yüzde yüz web tabanlı, platform ve veri tabanı bağımsız yapımıza eklenecek olan IASDB ile Türkiye’de bir ilke daha imza atarak kendi veri tabanımızı müşterilerimizle paylaşmayı hedefliyoruz. Bu yapı ile birlikte big data ve yapay zeka alanlarındaki çalışmalarımıza hız katarak müşterilerimize günlük hayatlarında kullanabilecekleri ilerici teknolojiler sunmaya devam etmeyi hedefliyoruz.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz