Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Bilinçli İş Gücünün Kazanılması Gerekiyor

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 28.10.2021 09:16:00

Liderlerin yeni iş modellerini benimseyerek çalışanlarını inovasyon, adaptasyon ve sürdürülebilir çalışma prensipleri açısından beslemesi büyük önem taşıyor.

 

Gülçin TEKİN
Maxion Wheels Türkiye Operasyonları İK ve Ortak Fonksiyonlar Direktörü

 

Yetkinliklerini güçlü kılanlar var olmaya devam edecekler
Otomotivde elektrikli araçların yükselişi ve otonom araç teknolojilerinin hayatımıza girmesiyle sektörde var olan otomasyon, dijitalleşme, makine öğrenmesi hız kazanacak; bu durum sektörde farklı yetkinliklerin ön plana çıkmasına neden olacaktır. Bu yetkinliklerini güçlü kılan bireyler ve kurumlar, sürdürülebilir bir şekilde var olmaya devam edecektir. Otomotiv sektörünün adaptasyon yeteneği güçlü, dijital okuryazarlıkta yetkin, inovatif düşünebilen yeteneklere ihtiyaç duyduğunu ve gelecekte bu ihtiyacın artacağını düşünüyoruz. Ayrıca fosil yakıtların tükenmesinden en fazla etkilenecek sektörlerden biri olarak otomotivin, sürdürülebilir iş modellerini ve ürünlerini tasarlayacak bilinçli iş gücünü kazanması gerekmektedir. Liderlerin yeni iş modellerini benimseyerek çalışanlarını inovasyon, adaptasyon ve sürdürülebilir çalışma prensipleri açısından beslemesi büyük önem taşıyor.


Eğitim programlarımız farklı yetkinliklerin gelişimine odaklanıyor
Çalışanlarımızı çeşitli eğitim ve gelişim araçlarıyla destekliyor, farklı iş aileleri ve pozisyonlarda kariyer fırsatları oluşturuyor, onlara değişik kültürlerle çalışma ortamı sağlıyoruz. Şeffaf ve sürekli kılınan değerlendirme süreçleriyle çalışanlarımıza geri bildirim olanağı tanıyor ve gelişim aksiyonlarını besleyerek potansiyellerine katkıda bulunuyoruz.


Farklı yetkinliklerin gelişimine odaklanan eğitim programlarımız, çalışanlarımızın hem mevcut rolündeki, hem de potansiyel rollerdeki gelişimini destekliyor. Akademi Programları (Liderlik, Uzman, Mühendis, Dijital, Kalite), Mentorluk, Tersine Mentorluk, Bireysel Koçluk, 360 Derece Yetkinlik Değerlendirme, genç yeteneklere yönelik “Global Kişisel ve Mesleki Gelişim Programları”, inovasyon projeleri ve farklı uygulama alanlarına yönelik “Bölgesel ve Global Proje ve İş Deneyimleri”,  gelişim aktivitelerimizin önemli bir kısmını oluşturuyor.


Motivasyon yaratan bir çok aktiviteyi hayata geçiriyoruz
Esnek ve çevik bir organizasyon olmamız nedeniyle, pandemi döneminde çalışanlarımızı ve ihtiyaçlarını doğru bir şekilde analiz ederek çok hızlı aksiyonlar aldık. Halihazırda global bir yapı olarak oldukça güçlü bir dijital ve teknik altyapıya sahibiz. Bu noktada pandeminin getirdiği şartlara oldukça kolay bir şekilde geçiş yaptığımızı rahatlıkla söyleyebiliriz. Odağımız insan bakış açısıyla “Wellbeing” kapsamında bedensel sağlığa destek veren uygulamalarımızın yanısıra, ruhsal sağlığımız için de olumlu etki ve motivasyon yaratan bir çok aktiviteyi hayata geçiriyoruz. 24 saat tüm çalışanlarımıza hizmet veren çalışan destek hattı uygulaması ile de birçok konuyu kapsayan destekler vermeye devam ediyoruz.

 

İçinde bulunduğumuz pandemi döneminin de etkisiyle birlikte esnek ve çevik yaklaşımlar tüm süreçlerde öne çıkıyor. Özellikle otomotiv sektöründe dijital dönüşüm, esnek ve çevik iş gücü, esnek tedarik zinciri ve stok yönetimi, sürdürülebilirliğimize yönelik her türlü optimizasyon gibi konular tüm firmaların gündeminde yer alıyor. Biz de insan odağında bu konuları gündemimizde tutmaya devam ediyoruz. Özellikle dijital dönüşüm sürecimiz hem yetkinlik gelişimi alanında hem de saha uygulamalarında hız kaybetmeden devam ediyor.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz