Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Ecoplas Ar-Ge Müdürü Cem Yaparel: “Ürünler Daha Hafif, Ucuz ve Yüksek Performanslı Olacak”

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 1.11.2018 11:07:00

Bugün ürettiğimiz ürünlerin birçoğunun gelecekte elektronik ve yazılım sayesinde yeni fonksiyonlar kazanacağını öngörüyoruz.

Araştırmalar, 2030 yılında araç satışlarının %15‘inin 5. seviye otonom sürüş özelliklerine sahip araçlardan oluşacağını gösteriyor. Bu araçların da tamamına yakını elektrikli ve hibrit olacak. Bütün bu değişim otomotiv sektörünü, elektronik, yazılım ve haberleşme teknolojilerine bugün olduğundan daha bağımlı hale getirecek.
ECOPLAS olarak bu değişimi yakından takip ediyor ve Ar-Ge yetkinliğimizi bu yönde olgunlaştırmak üzere projeler geliştiriyoruz. Ar-Ge bütçemizin yüzde 60’ını gelecekte üretimini hedeflediğimiz yüksek teknolojili ürünlere ait prototipleri geliştirmek için kullanıyoruz.
Bugün ürettiğimiz ürünlerin birçoğunun gelecekte elektronik ve yazılım sayesinde yeni fonksiyonlar kazanacağını öngörüyoruz.
Aynı zamanda birçok ürün bugün olduğundan daha farklı teknolojilerle daha hafif, daha ucuz ve daha yüksek performanslı olarak üretilecek.
Bu bakış açısıyla 2018 yılı içerisinde termoplastik kompozit parçaların üretimini gerçekleştirdiğimiz yeni bir üretim hattını devreye aldık. Kazandığımız bu üretim teknolojisini Ar-Ge gücümüzle araç hafifletme projelerinde de kullanacağız.
Mühendislik, Ar-Ge ve inovasyon yeteneğinizin gelişimi konusunda genç ve yeni bir ekip olmanın avantajını yaşıyoruz. Böylece güncel teknolojiyi etkin şekilde takip ediyor ve kullanıyoruz. Üniversitelerle kurduğumuz işbirlikleri, bilgiye ulaşım ve öğrenme hızımızı yüksek tutmamızı sağlıyor.
2018 yılı sonunda kurulumunu tamamlayacağımız iki yeni laboratuvarlarımızla sanal olarak elde edilen tasarım ve analiz verilerini fiziksel olarak da doğrulayabilecek bir ortam oluşturuyoruz.
ECOPLAS Ar-Ge Merkezi‘nde yürüttüğümüz tüm proje portföyünü ECOPLAS Teknoloji Yol Haritası ışığında belirledik. Bunun yanında Ar-Ge birimi olarak, tüm ECOPLAS çalışanlarının inovatif fikirlerini titizlikle değerlendirip endüstriyelleştirebilmeleri için gerekli ortamı hazırlıyoruz.
Otomotiv sektörü, ülkemizde ihracat potansiyeli en yüksek sektör olduğu halde Bankacılık, Savunma Sanayii, Telekomünikasyon gibi sektörlerin sahip olduğu ileri teknoloji kullanımı ve insan kaynağı kapasitesinin oldukça gerisinde. Dijitalleşme yönündeki bu ihtiyacımızı diğer sektörlerle işbirliği modelleri ile tamamlamalıyız.
Tüm bu teknolojik değişimde, eğitim seviyesi yüksek, dünya standartlarında mühendislik yetkinliğine sahip ekibimizle rol alabileceğimize inanıyoruz. ECOPLAS olarak teknolojik geleceğimizi bu doğrultuda planladık ve bu planı uygulamaya başladık.
 

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz