Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Eğitim ve Kariyer Planları Oluşturuyoruz

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 11.10.2019 16:55:00

Doğru yetenekleri çekmek, medyada, sosyal medyada ya da sektörde, doğru ve pozitif bir iletişim ile mümkün olabilir.

Murat Olgun

Autoliv Türkiye
Ülke Satınalma Müdürü

 

Autoliv’de yetenek yönetimi “Kişisel Gelişim ve Değerlendirme Diyaloğu” diye adlandırdığımız global online bir platform yardımıyla yapılıyor. Kişi ve ilk amiri, hem sene başında ve hem de sene sonunda 1-2 saat arası süren yüz yüze bir görüşme yapıyor.  Bu diyalog esnasında beş ana başlıktan oluşan form birlikte dolduruluyor.
Çalışan ve ilk amiri, sene başında birlikte belirlenmiş hedeflere yönelik performans değerlendirmesi, yetkinlikler, planlanan eğitimler ve kariyer gelişim planı gibi alanları değerlendirerek birlikte dolduruyorlar.
Çalışan da aynı başlıklar altında hem kendini ve hem de kendi amirini değerlendiriyor. Bu görüşmenin bir diyalog olması karşılıklı geri bildirimlerin paylaşılması, bence en güçlü yanı. Hem çalışana, hem amirine, ve hem de firmaya çok şey kattığını düşünüyorum.
Bu platformda toplanan girdiler IK tarafından değerlendirilebiliyor, eğitim ve kariyer planlarının oluşturulmasında, önemli bir yer tutuyor.
Doğru yetenekleri çekmek, medyada, sosyal medyada ya da sektörde, doğru ve pozitif bir iletişim ile mümkün olabilir. Sonuçta insanların firmanızı tercih etmesi gerekir. Elde tutmak ise, çalışanlara sorumluluk verilmesi, herkese açık ve eşitlikçi kariyer fırsatları sunması, çalışan-amir ilişkisinin samimi ve saydam olması, geri bildirim verme kültürünün oturmuş olması gibi bir çok etkene bağlıdır.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz