Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Evde Asla İş Konuşmuyoruz

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 19.08.2019 20:08:00

Doruk isimli teknoloji şirketimizin kurucusuyum ve insanın kurucusu olduğu bir işten kendini uzaklaştırması biraz zor oluyor. Bu noktada işle ilgili diyalogları mümkün olduğu kadar ev sınırlarının dışında tutmaya çalışıyoruz.

 

Aylin Tülay Özden

Doruk Uluslararası Genişlemeden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi

 

Cengiz Özden

Doruk Teknolojiden Sorumlu Başkanı (CTO)

 

İş dışındaki yaşantımızın merkezinde biri üniversite diğeri lise çağında olan çocuklarımız yer alıyor. Evde geçirdiğimiz vakti mümkün olduğu kadar onlara ayırıyoruz.
İş gereği sık sık yurtdışı seyahati yapmamız gerektiğinden ister istemez farklı kültürlere ve tarihi dokuları görmeye ilgi duyuyoruz. Yurtdışı seyahatlerimiz sırasında yapmayı en çok sevdiğimiz etkinliklerden biri de o ülkeye has tatları deneyebileceğimiz restoranları keşfetmek. Özellikle caz kulüplerine olan hayranlığımızdan dolayı ABD seyahatlerinin bizim için ayrı bir heyecanı da oluyor.
Türkiye’de olduğumuz zamanlarda ise eskiden kış aylarında kayak yapmak en sevdiğimiz aktivitelerden biriydi. Şimdilerde ise daha sakin aktiviteleri tercih ediyoruz. Ben hobi olarak gitar çalıyor ve bazen de resim çiziyorum, Cengiz Bey ise işten kalan zamanlarında kod yazmaya adıyor kendini. Bunun dışında toprakla uğraşmak ve evimizin bahçesiyle ilgilenmek ikimizin de çok sevdiği, “keşke daha çok vakit ayırabilsek” dediğimiz aktiviteler arasında.
Doruk isimli teknoloji şirketimizin kurucusuyum ve insanın kurucusu olduğu bir işten kendini uzaklaştırması biraz zor oluyor. Bu noktada Cengiz Bey ile işle ilgili diyalogları mümkün olduğu kadar ev sınırlarının dışında tutmaya çalışıyoruz. Örneğin eve geldiğimiz zaman kendi aramızda ‘asla iş konuşmama’ gibi bir kuralımız var. Pazar günlerini de mutlaka kendimize, çocuklarımıza ve dostlarımıza ayırırız. Haftada en azından bir gün işten uzak kalmak, hem iş stresini azaltmada hem de verimliliği artırmada önemli rol oynuyor.
Eskiden etkin çalışma yöntemlerini kullanmak iş hayatında pek yaygın değildi. Ne kadar çok çalışılırsa çalışılsın, işlerin yetişmesi için kişisel zamandan taviz vermek gerekirdi. Ancak günümüz teknolojisi ve dijital araçları sayesinde zamanı etkin kullanmak çok daha kolay. Artık herkes basit bir cep telefonu uygulamasıyla bile işlerine daha etkin çözümler üretebiliyor ve kendisine daha çok zaman ayırabiliyor. Böylesi bir zamanda gençlere en önemli tavsiyemiz zamanın gerisinde kalmamaları, hatta gelecekte yaşamaya odaklanmaları olur.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz