Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Fırsatları Değerlendirmeyi Bilmek Bir Yetenek

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 19.08.2019 19:59:00

İş ve özel hayata dair sınırlarınızı ve prensiplerinizi, sorumluluklarınızı aksatmayacak şekilde belirlemek önemli. O sınırlar içinde, emin olun ki hangi pozisyonda olursanız olun kendinizle, ailenizle veya arkadaşlarınızla ilgilenmeniz mümkün. İ

 

Mine Elibol

Marelli Mako Elk.ve Tic. San. A.Ş.
Fabrika Müdürü
 

İş hayatında sorumluluklarımız arttıkça, günlük hayatımızda işimize de ayırdığımız sürenin arttığını ancak zaman yönetimi ve delegasyon yeteneklerimizi geliştirdikçe de bu sürenin iyi bir dengeye oturtulabildiğini yaklaşık 22 yıllık iş hayatımda yaşayarak öğrendim.
Özellikle otomotiv sektöründe çalışmanın en büyük dezavantajlarından olan plansız gelişmelere her zaman hazırlıklı olmak mümkün olmasa da, planlama yapılabilir dönemler de iş hayatında azımsanacak kadar az değil. Fırsatları değerlendirmeyi bilmek, o fırsat zamanlarında hem bedeni hem ruhu dinlendirebilmek, kendine iyi gelenleri doğru tanımlayabilmek de ayrı bir yetenek. Belki de işe buradan başlamak lazım!
Ben de çoğumuz gibi telefonu elinden bırakmayanlardanım, üretimin 3 vardiya, hatta pazar mesaileriyle sürekli devam ettiği düşünüldüğünde, sanki hiçbir e-maili kaçırmazsam herşey kontrol altında olacakmış gibi istem dışı davranışlara kapılabiliyorum. Tabii ki takip ve kontrol tarzı görev alanına göre çok değişkenlik gösterebilir ama eğer sistemde delegasyon ve eskalasyon kriterleri doğru işliyorsa bu endişeler yersiz hale geliyor. Bu kriterler aslında iş dışındaki zamanlarda sizin zamanınızı bölebilecek gereksiz e-mail ve telefonları da ortadan kaldırıyor.
İş ve özel hayata dair sınırlarınızı ve prensiplerinizi, sorumluluklarınızı aksatmayacak şekilde belirlemek önemli. O sınırlar içinde, emin olun ki hangi pozisyonda olursanız olun kendinizle, ailenizle veya arkadaşlarınızla ilgilenmeniz mümkün. İlişkiler sağlıklı olduğu sürece her koşulda yönetilebilirdir. Yeter ki sizin de sağlığınız ve enerjiniz olsun. Bunun için iş hayatında stres yönetimi en kritik beceri bence. Bu beceriyi besleyecek, gerçekleştirmenize yardımcı olacak yönetsel yetkinlikleri geliştirmeye öncelik verin ve kesinlikle iyi bir ekiple çalışın!

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz