Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Genç Yetenekleri Şirketimize Kazandırmayı Hedefliyoruz

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 14.10.2019 12:44:00

Yetenekleri şirkete çekince iş bitmiyor tabii, sadece başlıyor. O bireyin yetkinliklerini güçlü ve gelişime açık yanlarını iyi anlamak, güçlü yanlarını kullanarak gelişime açık yanlarını güçlendirmek, performansını yakından takip edip doğru değerlendirmek gerekiyor.

Günce Selen Uluca

Kros Otomotiv
İnsan Kaynakları Sorumlusu

 

Yenilikçi düşünceye sahip olması, bununla değer yaratması, gelişim ve değişim odaklı olması, insan, üretim ya da müşteri ilişkilerinde fark yaratması, verimliliği artırması, takım çalışmasını güçlendirmesi gibi kritik unsurların temelinde “yetenek” bulunmaktadır. Bu nedenle insan kaynaklarında yeteneklerin etkin bir şekilde kullanılmasını sağlayan “yetenek yönetimi” kavramı ortaya çıkmıştır.
Genç yeteneklerin Kros Otomotiv’e kazandırılmasını ana hedeflerimizden biri olarak görüyoruz. Bu nedenle doğru kişilik envanterleri, değerlendirme uygulamaları ve yetkinlik bazlı mülakat gibi dinamik işe alım süreçlerimizle etkili seçimler yapıyoruz. Yeteneğin kazandırılmasındaki bir diğer basamağımız olan doğru insan kaynakları uygulamaları ile yeteneklerimizin sahip olduğu pozitif kabiliyetleri geliştirmeyi hedefliyoruz.
Yetenek yönetimi ile sahip olduğumuz yeteneklerin kariyer ve gelişim planlamalarını yapıyor, hem insan kaynağımızı hem de organizasyonumuzu geleceğe taşımayı hedefliyoruz. Bu kapsamda, çalışanların sistemli bir yaklaşım ile değerlendirilmesini, insan kaynakları yönetimine dair süreçlerinin bu doğrultuda planlanmasını ve şirket performansını üst düzeye çıkaracak, başarı odaklı çalışanların geliştirilmesi ve elde tutulmasını amaçlıyoruz.
Yetenekleri şirkete çekince iş bitmiyor tabii, sadece başlıyor. O bireyin yetkinliklerini güçlü ve gelişime açık yanlarını iyi anlamak, güçlü yanlarını kullanarak gelişime açık yanlarını güçlendirmek, performansını yakından takip edip doğru değerlendirmek gerekiyor. Özellikle genç jenerasyonda iyi davranışı anında ödüllendirmek ya da başarıyı kutlamak, sürekli gelişime yönelik geribildirim vermek ve gelişim olanakları sağlamak gerekiyor.
Böylelikle, hem daha dinamik bir organizasyon yapısı teşvik ediliyor, hem de mevcut işlerinin haricinde farklı iş ve sorumluluk fırsatları yaratılarak çalışanlarımızın kişisel gelişimlerine katkı sağlanıyor. Organizasyonun, bugünkü ve gelecekteki hedeflerini ve önceliklerini destekleyecek nicelikte ve nitelikte çalışanlara sahip olması gerekiyor. Yetenek yönetimi uygulamaları ile amaçlanan birçok unsur olsa da en başta gelenleri; yüksek potansiyelli çalışanların gelişimini sağlamak ve geleceğin liderlerini yetiştirmek olarak ifade edilebilir.
Bizlerde bu doğrultuda Performans Yönetim Sistemimizin çıktılarını değerlendirerek Kariyer Yönetim Sistemi, Eğitim ve Gelişim Sistemimizi besliyoruz. Geleceğin liderlerini geliştirmek ve yetiştirmek adına uzun zamandır çeşitli eğitim programlarımızı gerçekleştiriyoruz.
 

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz