Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Haksan Genel Müdürü Tevfik Ezik: “Dünyaya açılmak, küresel pazardan daha fazla pay almak demek”

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 6.02.2018 10:35:00

Tedarikçilerin dünyaya açılması, küresel pazarlarda daha fazla pay almayı da beraberinde getiriyor. Her ülke için olduğu gibi yatırım yapmak istenilen ülkedeki yasal mevzuatın doğru uygulanmasını sağlayacak danışman bulunması, ilgili ülkede eleman istihdam edilmesi zorlayıcı olabiliyor.

2005 yılında Rusya Vladimir eyaleti Aleksandrov şehrinde yaptığımız yatırım büyüklüğü 1.5 milyon Euro seviyesinde. Yatırımlarımız makine ve ekipmandan oluşuyor. Bu gün itibari ile çalışan sayımız ise 40.
Buna ilave olarak 2018 yılının ilk çeyreğinde İran İsfahan’da, başlangıç olarak 500 bin Euro değerinde makine ekipman ile üretim tesisimizi açmayı hedefliyoruz. Şirket kuruluş işlemlerimizi 2017 Kasım ayı itibari başlattık. Çalışan sayımız kuruluş yılı içerisinde 30 kişiye ulaşacak.
Tedarikçilerin dünyaya açılması, küresel pazarlarda daha fazla pay almayı da beraberinde getiriyor. Her ülke için olduğu gibi yatırım yapmak istenilen ülkedeki yasal mevzuatın doğru uygulanmasını sağlayacak danışman bulunması, ilgili ülkede eleman istihdam edilmesi zorlayıcı olabiliyor. Elbette kolay hiçbir şey yok ancak, yine yatırım yapılacak ülkedeki Büyükelçilik Ticaret Müşavirliklerinden yardım almak da mümkün.
Yurt dışında yatırım yapmak isteyen tedarikçilerin bölge ve rakipler hakkında yeterli araştırma yaparak bilgi edinmesi son derece önemli.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz