Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Hexagon Studio Genel Müdürü Murat Özkan: “Bağlanabilirlik yakın dönemde araçlarda temel beklentilerin arasına girecek”

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 1.11.2017 16:15:00

Bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımı konusunda özellikle otomotiv sektöründe son yıllarda ciddi bir sıçrama var. Otonom sürüşün yaygınlaşması ve kentleşme, mobilite çözümlerinin yaygınlaşması ile bu daha da artacak.

Çevreci araçlar otomotiv sektörünün uzun süredir odağında. Ama artık araçların tek başına çevreci olması yeterli değil. “Nesnelerin interneti” konsepti artık otomotiv sektöründe de yaygınlaşıyor ve çevresiyle haberleşen araçlar konusunda ar-ge çalışmalarının yoğunlaştığını görüyoruz. Bağlanabilirlik yakın dönemde araçlarda temel beklentilerin arasına girecek.
Bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımı konusunda özellikle otomotiv sektöründe son yıllarda ciddi bir sıçrama var. Otonom sürüşün yaygınlaşması ve kentleşme, mobilite çözümlerinin yaygınlaşması ile bu daha da artacak. Bu anlamda bir çok küresel oyuncu gerek organik büyüme gerekse teknoloji şirketi satın alımı gibi ciddi yatırımlar ile geleceğe şekil vermeye çalışıyor. Gelecekte farklı seviyelerdeki otonom araçları daha yaygın olarak göreceğiz. Bu konudaki regülasyonların ve altyapının devreye girmesi ile otonom araçların mevcut araçların yerini alacağını düşünüyoruz.
Hexagon Studio olarak üç tekerlekli küçük araçlardan 12 metrelik otobüslere kadar her sınıf araca yönelik elektrikli araç projesi yürüttük. Şu an bu araçların birbirleri ile haberleşen ve otonom araç versiyonları için projeler yürütüyoruz. Bu araçlarda insan-makine arabirimleri ve telematik sistemler gibi destek sistemlerinin de geliştirilmesi bu projelerin kapsamı içerisinde. Firmamızın insan odaklı ürün geliştirme motivasyonunun izlerini bu projelerde özellikle engelli erişimine yönelik sistemlerde görmek mümkün.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz