Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



İnsana Yatırım, Geleceğe Yatırımdır

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 14.10.2019 11:15:00

Esnek işgücü modeli hem şirketlerin hem de profesyonellerin kazanmasını sağladığı, aynı zamanda daha verimli ve süründürülebilir bir yapı olduğu için dünyada hızla gelişmeye devam ediyor.

Oylum Öztürk Erdem

Aktaş Holding
İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Grup Yöneticisi

 

Yetenek yönetimi, günümüzde hem insan kaynakları profesyonelleri hem de tepe yöneticilerin gündemlerinde öncelikli konular arasında en üst sıraları almış durumda. Şirketin sahip olduğu yetenekleri doğru bir şekilde yönetmesi, çalışanın şirkete katacağı değerle de doğru orantıda.
Bu noktada çalışan için iyi bir kariyer planlamasının yapılması, kişisel / mesleki gelişim imkanlarının sağlanması, tanıma, takdir sistemleriyle çalışanların motive edilmesi, fikirlerine değer verilmesi, çalışanlara kendini geliştirme ve ilerleme fırsatının sunulması ile piyasaya göre dengeli bir ücret politikasının benimsenmesi, tercih edilen bir şirket olmak için gereken ana unsurlar diyebiliriz.
Yanı sıra, geleceğin iş modeli olarak ise esnek işgücünü ilk sırada gösterebiliriz.  Bu çalışma modeli hem şirketlerin hem de profesyonellerin kazanmasını sağladığı, aynı zamanda daha verimli ve süründürülebilir bir yapı olduğu için dünyada hızla gelişmeye devam ediyor.
Bundan hareketle Aktaş Holding olarak, yetenek yönetimi ve işveren markası konularında sonuç odaklı çalışmalara imza atıyor, şirketimizin ‘tercih edilen şirket’ olması ve işgücü piyasasında gelecekteki yerini doğru şekillendirmek adına önemli çalışmalar yürütüyoruz.
Bu çalışmalarımıza örnek olarak “Aktaş Kariyer Okulu” projemizi gösterebiliriz. Bu proje ile gençlerin hem iş hayatını hem de Aktaş Holding’i yakından tanımalarına fırsat sunuyoruz.
Proje kapsamında, farklı platformlarda yayınladığımız Aktaş Kariyer Okulu ilanımıza yapılan tüm başvuruları titizlikle değerlendiriyor, yapılan yetkinlik değerlendirme ve testler sonucunda, kurum kültürümüze ve vizyonumuza katkı sağlayacağına inandığımız arkadaşlarımızı tam zamanlı olarak istihdam ediyoruz.
Projemizdeki en önemli kriterlerden biri; başvuru yapan kişilerin hiç iş deneyiminin olmamasıdır. Çünkü bu proje ile gençlere ilk iş deneyimini şirket bünyesinde kazandırmayı hedefliyoruz.  Okula katılan gençler, kendilerinin de üreteceği projelerle yeteneklerini ortaya koyabilirken, iş hayatı ve Aktaş Holding ile ilgili tecrübe edinme fırsatı bulmaktadır.
Bunun yanında, işveren markamızı güçlendirmek adına da önemli çalışmalarımız bulunuyor. Gerek Aktaş Eğitim Vakfımız öncülüğünde sosyal sorumluluk çalışmaları, gerekse de potansiyel çalışma arkadaşlarımıza uyguladığımız anket aracılığıyla tespit ettiğimiz beklentileri karşılamaya yönelik çalışmalar yaparak, ‘insan ve çevre’ odaklı olan Aktaş markasının gücünü daha da artırmak hedefindeyiz.
Ek olarak, şirketimizde çalışanlarımıza yeni fırsatlar sunmak için yeni iş modelleri geliştirmeye de devam ediyoruz. Bu doğrultuda, 2019 yılının ilk gününde “Öğretici İşçi” isimli yeni bir modeli hayata geçirdik.
Öğretici İşçi olan arkadaşlarımız, şirketimizde yeni işbaşı yapan ve bölüm değişikliği yapacak olan çalışanlarımızın, 4 haftalık bir program kapsamında eğitimlerini üstlenecek. Bu iş modelinde amacımız; şirket kurallarına ve şirkete uyumu kolaylaştırmak, şirkete bağlılığı artırmak, öğretici işçi ve uzman yetiştirmek, iş motivasyonunun sağlanması ve yetkin personel yetiştirilmesidir.  En az 2 yıl Aktaş bünyesinde çalışan arkadaşlarımız, “Öğretici İşçi” olabiliyor.
Eski usta-çırak ilişkisinin pozitif yönlerinden esinlenerek geliştirdiğimiz bu model sayesinde, yetkin personelimizi motive ederek elde tutmanın yanı sıra tecrübenin gelecek kuşaklara aktarılmasına da yatırım yapmış oluyoruz. Bunların yanı sıra, tanıtımını kısa süre önce yaptığımız ve oldukça olumlu karşılanan yeni bir projeyi daha devreye alacağız.
Bu proje ile şirketimizin, İlk Kademe Yöneticilerini kendi bünyemizden seçilecek arkadaşlarımızdan belirleyeceğiz.
“İşi en iyi onu yapan bilir” felsefesinden yola çıkarak geliştirdiğimiz bu projede, ÜRETİM BİRİM LİDERİ pozisyonuna seçilerek atanan çalışma arkadaşlarımızın içindeki potansiyelin keşfedilmesi ve diğer çalışma arkadaşlarımızın da potansiyelini harekete geçirmesi,  yetenek yönetimi, verimli üretim yönetimi, üretimde katma değer sağlanması, etkili iletişimin sağlanması, kültürün yaygınlaştırılması (İSG, çevre, liderlik) ve iyileştirme sistemlerinin etkin çalışması gibi kazanımlar sağlamayı hedefliyoruz.
Üretim Birim Lideri arkadaşlarımız Aktaş Kültürü’ne uygun, ‘rol modeller’ olmaları için titizlikle hazırlanmış bir eğitim programından geçecek ve pozitif kültüre en üst düzeyde katkı sağlayabilmeleri amacıyla da şirket yönetimimiz tarafından gelişimleri desteklenecektir.
Özetle bu tür somut projelere imza atmaya devam ederek, 80 yıllık geçmişi bulunan şirketimizi geleceğe en iyi şekilde taşımak ve küresel düzeydeki marka algısını en yüksek seviyeye ulaştırmak için çalışmalarımız hızla sürecek.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz