Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



İşini Tutkuyla Yapan Kendi Dengesini Bulur

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 19.08.2019 20:11:00

İş ve özel yaşam dengesini her ne kadar kurmakta başarılı olamasam da, yaz tatilleri, yurt dışı seyahatleri, bazen iş arkadaşlarımla güzel bir akşam yemeği bazen spor bazen de açık hava da yürüyüş ile hayata tekrar dönüyorum.

 

Berna Şıkel

Tezmaksan
Pazarlama Müdürü

 

İş dışı yaşamımda öncelikle spor sonrasında da ailemle vakit geçirmeyi tercih ediyorum. En büyük ilgi alanım işim olmakla birlikte, emekliliğimi hiç planlamadım ama sanırım emekli olursam aşçılık kurslarına katılıp sevdiklerime yemek yapmak diyebilirim.
Bir start-up projemiz var ve üçüncü kez baştan başlıyoruz. Projenin ikinci evresinde bu dengenin aslında ne kadar önemli olduğunu anladım. Nefesini tutarak bağımlı çalışmanın, proje ile uyanıp proje ile uyanmanın aslında hem yaptığınız işe hem kendinize hem de etrafınıza ne kadar olumsuz yansıdığını deneyimledim. Kötü bir düşüş dönemi idi benim için. Ve yaptığım ilk şey izin alarak, evde oturmak, bol bol uzun yürüyüşler yapmak, kitap okumak ve maillerime bakmamak oldu. Maillere bakmamak benim normalde asla yapamadığım bir davranıştır. Ancak o dönem her şey kendiliğinde gelişti.
Dolayısıyla konuyu şöyle özetleyebilirim; İş ve özel yaşam dengesini her ne kadar kurmakta başarılı olamasam da, yaz tatilleri, yurt dışı seyahatleri, bazen iş arkadaşlarımla güzel bir akşam yemeği bazen spor bazen de açık hava da yürüyüş ile hayata tekrar dönüyorum
İş ve yaşam dengesi gerçekten önemli olmakla birlikte, benim gibi sevdiği her şeyi tutku ile yapanların kendi dengelerini bulacağına inanıyorum. Yani dengeyi kuramadığınızda hayat bir şekilde size  “Dur, bir nefes al” mesajı veriyor. Bunu ya sağlığınızla fark ediyorsunuz ya da çalışmaktan uzaklaşmaya başlamanızla ya da enerjinizin düşmesi ya da yeni proje ve fikirlerin gelmemesi ile rahatlıkla anlıyorsunuz. İşte o zaman tatil vakti gelmiş demektir.
Maillerime bakmadan dayanabiliyorum dersem, doğru söylememiş olurum. Bakmak istediğim zaman bakıyorum. Âmâ zaten keyfim yerindeyse hava güzelse, eğleniyorsam, güzel bir yemekteysem sohbet güzelse, bulunduğum ortamdan zevk alıyorsam zaten hiç bakmıyorum.
İnternet ve teknolojinin değişimi iletişim şekillerimize de büyük oranda yansıdı. Ancak bu seferde iletişimin kolaylaşması, zamansızlık ya da benim deyimimle nefes alamama durumuna getiriyor insanı. Çünkü akıllı teknolojilerden kaçış yok. Her noktadan yakalıyor sizi. Dolayısıyla güne erkende başladığınızda zamanınızı rahatlıkla yönetebiliyorsunuz. Ben güne erken başlayanlardanım ama erken de bitirenlerden. Bir de çalışmak için zaman yer tanımıyorum. Bazen gece bazen trafikte bazen uzun seyahatlerimde.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz