Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



İşsizliğin önüne geçmek için kilit nokta: ‘Yaşam boyu öğrenme’

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 24.08.2017 07:56:00

İnsan kaynakları seçme, yerleştirme ve danışmanlık şirketi Randstad’ın yılın 4 çeyreğinde paylaştığı “Workmonitor/İnsan Kaynakları İstihdam Araştırması Raporu” yayınlandı.

Randstad Workmonitor / İnsan Kaynakları İstihdam Araştırması, 18-65 yaş aralığında, haftada en az 24 saat çalışan kişilerle gerçekleştiriliyor. 2017 yılının ikinci çeyreğine ilişkin sonuçları içeren rapor yayınlandı. Global olarak, katılımcıların yüzde 86’sı yeni istihdam alanları yaratmak ve işsizliğin önüne geçmek için kilit noktanın ‘yaşam boyu öğrenme’ olduğuna inanıyor.

Araştırmaya katılan çalışanlar sahip oldukları işi koruyabilmek için sürekli öğrenmeye ihtiyaç duyduklarını belirtiyor. Küresel çapta yüzde 86’lık kesimin düşüncesi bu yönde iken, yüzde 97’lik oranla Meksika birinci sırada geliyor. Araştırmaya Türkiye’den katılanlar da aynı fikirde; yüzde 90’lık oranla Türkiye, dünya sıralamasında 12’inci sırada yer alıyor.

İşsizliğin önüne geçmek için ‘eğitim şart’

Randstad Workmonitor Araştırması’na göre uygun eleman bulunamaması nedeniyle boş kalan pozisyonların doldurulması için, iş arayışında olan kişilerin mümkün olduğunca yeniden eğitilmesi gerekiyor. Global olarak katılımcıların yüzde 88’i bu düşünceyi desteklerken, Türkiye’den katılımcıların yüzde 85’i de işsizlik problemi yaşayanların eğitimle desteklenerek işgücüne kazandırılmasını doğru buluyor.

Kendi ülkesinde iş bulamayanlar geçici olarak yurtdışına gitmeye sıcak bakıyor

Araştırmaya göre global olarak yüzde 69’luk katılımcı, gelecekte kendi ülkelerinde uzmanlık gerektiren bazı pozisyonların doldurulamayacağını düşünüyor. Yerli çalışanlarla doldurulamayacak boşluklar için yurtdışından insanları cezbetmenin mümkün olabileceğini belirtenlerin oranı ise yüzde 59. Kendi ülkesinde iş bulamayan, ancak yurtdışında çalışma imkanıyla karşılaşan kişiler geçici olarak yurtdışına gitmeye sıcak bakıyor. Bu yönde olumlu yanıtın en çok verildiği ülke yüzde 85’lik oranla Meksika olurken; Türkiye yüzde 65’lik oranla 8’inci sırada yer alıyor.

Randstad Workmonitor Araştırması hakkında

 

Workmonitor raporu araştırması, 2003 yılında Hollanda’da başlamış, Almanya ile devam etmiştir ve şu anda 34 ülkeyi kapsamaktadır. Araştırma Avrupa, Asya Pasifik ve Amerika’da yürütülmektedir. Yılda 4 kere yayınlanan araştırma raporu, yerel ve global istihdam piyasalarına dair hareketlilik (mobility) trendlerini sunmaktadır.

Araştırma, 18-65 yaş aralığındaki, haftada en az 24 saat çalışan kişilerle yapılmaktadır. Araştırmaya, her ülke için minimum 400 kişi katılmaktadır.

Raporun tamamına ulaşmak için

www.randstad.com

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz