Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Otomobilin Her Noktası İleri Teknoloji Ürünü

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 23.03.2020 16:49:00

Seger, 1981’de bakır tel üretimi ile iş dünyasına adım atmış, sonrasında otomobil kornaları üretmiş ve adını dünyaya duyurmuş bir marka. O zamanlarla kıyasladığımızda şu an çok daha iyi imkanlara sahibiz.

Tolga Kumral
Seger Mühendislik Müdürü                                     

 

 

1973 yılında çıkan OPEC petrol krizi nedeniyle petrol fiyatlarının artması, benzinli araçlara alternatif arayışının ortaya çıkmasına neden olmuştu ve o dönemde elektrikli araçlar konusundaki çalışmalar hız kazanmıştı. 1997’de seri üretim olarak piyasaya sürülen ilk hibrit otomobil bu alanda tedarik piyasasını da ortaya çıkardı. Bugün her sektörde olduğu gibi otomotiv tedarikçilerinin de kendi alanlarındaki rekabette ayakta kalabilmeleri için sürdürülebilir başarı elde etmeleri gerekiyor. Otomotiv sektörü teknolojik gelişmelerle birlikte çok hızlı ilerliyor. Bugün otomobillerin iç ve dış dizaynına baktığımızda her noktasında ileri teknoloji ile karşılaşıyoruz. Yağmur sensörlü silecekler, yola göre yön değiştiren farlar, şerit takip sensörleri ve cep telefonları ile entegre sistemler gibi teknolojiler otomobillerin en çok öne çıkan özellikleri arasında yer alıyor. Biz Seger olarak kendi uzmanlık alanımızda gelişen teknolojiye uyum sağlayacak ürünler üretmek için her yıl ciromuzun en az yüzde 3’ünü Ar-Ge’ye ayırıyoruz. Trendler nereye gidiyor, ihtiyaçlar ne yönde gelişiyor bunları en ince detayına kadar araştırarak ürünlerimizi üretip piyasaya yönlendiriyoruz. Bir marka için tabii ki global pazara açılmak yerel ve ulusal pazardan çıkarak büyümekle mümkün. Yalnız bu noktada önemli olan global pazarlarda planlı olarak ilerlemektir.
Teknoloji ihracı için öncelikle yetişmiş insan kaynağına ihtiyaç var. Üniversiteler, teknik okullar bu işin önemli bir halkası. Donanımlı, yenilikçi düşüncelere açık ve üretmeye her zaman hevesli ekibi oluşturduktan sonra projelerini destekleyecek altyapıları da sunmak gerekiyor. Tabii sizi oturduğunuz yerden gelip bulmaları çok düşük bir ihtimal. Teknolojiyi ihraç edebilmek için bir ayağınızın her zaman dışarda olması şart. Fuarlar, çeşitli start-up organizasyonları dünyaya açılmak için büyük fırsat. Türkiye pazarına baktığımızda korna tedariğinde söz sahibi olduğumuzu söyleyebilirim. Tüm bu alandaki fiyat politikasını biz belirliyoruz ancak rakip de olsa pazarda tutunmalarını mümkün kılmayacak politikalar sergilememeye, her zaman etik kurallar içinde hareket etmeye özen gösteriyoruz. Seger, 1981’de bakır tel üretimi ile iş dünyasına adım atmış, sonrasında otomobil kornaları üretmiş ve adını dünyaya duyurmuş bir marka. O zamanlarla kıyasladığımızda şu an çok daha iyi imkanlara sahibiz. Bu da bizim daha cesaretli ama ayakları yere basan planlar üretebilmemizi ve daha inovatif olmamızı destekliyor. Otomobil insan hayatında çok önemli bir vasıta, eğer bir otomobilde var olmak istiyorsanız en kaliteli ürünü sunmak zorundasınız. Biz de hangi ürün grubunda olursak çizgimizden ödün vermeyecek stratejilerle ilerledik ve aynı şekilde ilerlemeye devam edeceğiz.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz