Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Otomotivde ‘TOPUK SESLERİ’ yükseliyor

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 5.04.2018 15:48:00

Türkiye’de sanayicilik denildiğinde akla gelen eril gücün yavaş yavaş değiştiği son günlerde TAYSAD, hem ihracat hem üretimin lokomotif sektörü otomotivden gelen topuk sesine kulak verdi. Erkek egemen bir sektör olarak görülen otomotivde giderek artan kadın etkilerinin konuşulduğu bu özel etkinlikte, otomotiv tedarik sanayinin kadın yöneticileri yer aldı.

Moderatörlüğünü TAYSAD Başkan Yardımcısı Perihan İnci’nin üstlendiği ve kadın liderlerin varlıklarıyla yarattıkları farkların konuşulduğu panele, Fark Holding Yönetim Kurulu Başkanı & Arya Kadın Yatırım Platformu Kurucusu Ahu Büyükkuşoğlu Serter, Seger Korna Genel Müdürü Tülin Tezer, Orsan Ticari Araçlar Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Orman, İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Neşe Gök ve Nurus’un kurucu ortağı ve Ankara Sanayi Odası’na kayıtlı ilk kadın sanayici Birten Gökyay konuşmacı olarak katıldı.
Fark Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahu Büyükkuşoğlu Serter ‘Liderlikte Kadın’ konulu konuşmasında “Hepimiz her şeyi yapmaya muktediriz. İhtiyacınız olan tüm kuvvet damarlarınızdaki asil kanda mevcuttur. Nereden başlayacağız diye düşünürsek, yanımızdakine dönerek ve senin için ne yapabilirim diye sorarak, yanımızdakine yardım ederek başlamamız gerekiyor” diyerek kadınların her zaman birbirlerini desteklemesi gerektiğini vurguladı.
Seger Korna Genel Müdürü Tülin Tezer ise ‘İş Yaşamında Kadının Yeri’nden bahsederken “Kadınların mücadele azmi erkeklerden daha fazladır.  Duygusallık zayıflık değildir, karşımızdaki insanı anlamak empati kurmak karşımızdakiyle iletişim kurmayı kolaylaştırır. Kadınlar değişikliklere çabuk adapte olabilir ve hızlı çözümler üretebilir. Eğitimci yanımız çok kuvvetli. Fazla iş yapabilme ve planlama özelliğimiz çok kuvvetli. Tüm bunlar iş yaşamında bizi destekler ve önümüzü açar” diye konuştu.
Ümit Orman ‘Zorluklarla Baş Eden Kadın’ konulu konuşmasında kadının dostunun yine kadınlar olabileceğini vurgulayarak “Kadınlar bir arada olsun birbirine iş paslasın, kadına en iyi el verecek olan yine kadınlardır” dedi.
Halen iki Japon, bir tane de Brezilya’lı şirket ile Türkiye’de yatırımları olan İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Neşe Gök ‘Uluslararası Platformlarda Kadın Algısı’nı anlatırken uluslararası çalışmalarda kadınlara verilen önemin ve önceliğin arttığını belirtirken “İlişkide bulunduğunuz kültürü biliyor olmak çok önemli, iş yaptığınız kişilerle ortak noktalar bulmak iş yaşamını kolaylaştır” dedi.
Etkinliğin özel konuğu olan ASO’ya kayıtlı ilk kadın sanayici Birten Gökyay ise hayatında her zaman kadın ve erkeğin neden eşit olmadığını sorguladığını belirtirken “Doğru iletişim ile her şeyi yapmak mümkündür, empati olmazsa olmaz bir özellik. Karşıdakini anlamak ve doğru iletişimle yapılamayacak hiçbir şey yok” dedi.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz