Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Parsan Metal 50'nci Yılını Kutladı

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 31.10.2018 15:57:00

Parsan’ın sektördeki 50. yılı 9 Ekim 2018 Salı günü saat 12.00’de başlayan güzel ve anlamlı bir törenle kutlandı.

Parsan Makina Parçaları Sanayi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk ile Güriş Sanayi Grubu Başkanı Dr. Mehmet Varlık’ın ev sahipliğinde PARSAN Dilovası Tesisi’nde yapılan törene ve fabrika tanıtımı toplantısına Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy onur verdi. Parsan’ın 50. Yıl kutlamalarına Güriş Holding kurucu ve Onursal Başkanı İdris Yamantürk ve GÜRİŞ HOLDİNG  Sanayi Grubu şirketlerinin yönetim kurulu üyeleri ile bu kutlama için özel olarak gelen yerli ve  yabancı şirketlerin Başkan ve CEO’ ları katıldı.
Güriş Sanayi Grubu Başkanı Dr. Mehmet Varlık, Kurucu Onursal Başkan Y. Mühendis İdris Yamantürk’ün 1958 yılında Güriş’i kurduktan sonra 1968’de Parsan’ı kurduğunu söyledi. Dr. Mehmet Varlık; “Sanayi grubumuz yarım asırdır metal şekillendirme konusunda çalışmaktadır ve bu konuyla ilgili yatırımlar yaparak büyümektedir. Bu yatırımları yarattığımız fon ile gerçekleştirmemiz ve grubumuzun finansal yapısı müşterilerimize güven vermektedir. 50 yıl önce dövme alanında faaliyete başlayan Parsan, önce Omtaş’ı alarak ve ardından Dilovası’nda kurduğu yeni tesisi ile Türkiye’nin açık ara en büyük dövme firması haline gelmiştir. Avrupa’da aks mili üretiminde birinci sırada yer alan Parsan, Dilovası Tesisi’nde son dövme teknolojilerine yaptığı yatırımlar ile yeni ürünlerde de dünya liderliğine aday oldu.
2000 yılından bu yana Sanayi Grubu bünyesinde yer alan Asil Çelik ile kendi hammaddesini ürettirebilen Parsan, dünyada çelikten bitmiş ürüne kadar olan katma değer zincirini müşterilerine sunabilen sayılı kuruluşlardan biridir. Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ise beşinci büyük döküm kuruluşu olan Döktaş’ı kısa bir süre önce bünyesine katan Güriş Sanayi Grubu, metal şekillendirme alanındaki büyümesini  hızlandırdı” diye konuştu.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz