Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Performans Odaklılıktan Gelecek Odaklılığa Evrilmek

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 14.10.2019 12:16:00

KOBİ’ler için yetenek yönetiminin en zor ayağı yetenekleri firmalarına çekmek çünkü yetenekler hayallerini gerçekleştirebileceği büyük firmalarda çalışmak istiyorlar. KOBİ’ler yetenekli bir adayı işe aldığında ya da mevcut yetenekli çalışanlarını elde tutmak ve geliştirmek için en iyi yöntemleri bulmak zorunda.

Ramazan Ak

Seger Ses ve Elektrikli Gereçler San. A.Ş.
İnsan Kaynakları Müdürü

 

Firmalar stratejik hedeflerine, vizyonlarına ulaşabilmeleri için yetenekli çalışanlara ihtiyaç duyarlar.  Yüksek performansa ve potansiyele sahip kişileri cezbetme, işe alma, geliştirme ve elde tutma sürecine biz yetenek yönetimi diyoruz.
Yetenek yönetimini kurmak isteyen firmaların öncelikle insan kaynaklarının tüm fonksiyonlarını kurmuş ve birlikte çalıştırıp iyi seviyede yönetiyor olmaları gerekiyor ki yetenek yönetimine başlayabilsinler. Bu İK fonksiyonlarını; Seçme Yerleştirme, Stratejilerle Uyumlu Organizasyonel Gelişim, Performans Yönetim Sistemi, Ödüllendirme, Ücret Sistemi, Eğitim Yönetimi şeklinde sıralayabilir ve hatta Toplumsal Cinsiyet Eşitliği çalışmalarını da ilave edebiliriz.
Biz de yetenekli adayları firmamıza çekmek ve tercih edilebilir bir firma olmak için üniversitelerin kariyer günlerine katılım sağlıyoruz, üniversiteler ile iş birlikleri yapıyoruz. Bu iş birlikleri ve kariyer günleri sonrası firmamızda staj ve iş imkânları sunuyoruz.
KOBİ’lerin yetenekleri elde tutmaları gelecekleri için hayati öneme sahip   
Seger A.Ş. İnsan Kaynakları olarak çalışan bağlılığı sağlamaya yönelik kurum kültürünü oluşturmak için; sosyal ve kültürel etkinlikler (balıkçılık kulübü, kadılar kulübü, doğa yürüyüşleri ve fotoğrafçılık kulübü) düzenliyoruz, ödüllendirme ve taktir sistemleri, çalışanların kararlara aktif katılımının sağlanması, maaş dışında performansa dayalı prim sistemi, özel sağlık sigortası, bazı yan haklar, kadın çalışanların güçlendirilmesi, iş – özel hayat dengesinin sağlanması, işyerinin daha keyifli bir yer olması, çalışma ve dinlenme ortamlarını daha sağlıklı ve daha konforlu hale getirmek gibi uygulamalar yapıyoruz.
KOBİ’lerin yetenek yönetimini uygulamaları büyük ölçekli firmalara göre çok daha zor
KOBİ’ler için yetenek yönetiminin en zor ayağı yetenekleri firmalarına çekmek çünkü yetenekler hayallerini gerçekleştirebileceği büyük firmalarda çalışmak istiyorlar. KOBİ’ler yetenekli bir adayı işe aldığında ya da mevcut yetenekli çalışanlarını elde tutmak ve geliştirmek için en iyi yöntemleri bulmak zorunda. Firmalarımızı geleceğe taşımak istiyorsak bu yöntemleri bulmak ve uygulamak zorundayız.
Artık performans odaklılığımızın yanına gelecek odaklılığı ekleme zamanı…

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz