Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Sarıgözoğlu Kendi İstihdamını Yaratmaya Devam Ediyor

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 27.08.2021 10:38:00

Manisa Yunusemre Mesleki Eğitim Merkezi bünyesindeki Sarıgözoğlu Şubesi yeni mezunları ile kendi istihdam ihtiyacını karşılamaya devam ediyor. 108 öğrencinin eğitim gördüğü Sarıgözoğlu’nda 14 öğrenci mezun olarak kadroya geçmeye hak kazandı.

Manisa Organize Sanayi Bölgesi Özel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleşen törene, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay, İşkur İl Müdür vekili Eşref Aslan, Manisa OSB Müdürü Funda Karaboran, Yunusemre Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Metin Ulus, Sarıgözoğlu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sarıgözoğlu ve Başkan Yrd. Levent Sarıgözoğlu ile öğrencilerin yakınları katıldı.


Sarıgözoğlu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sarıgözoğlu ise “2013 yılı Temmuz ayında başlayan serüvenimizde bugüne kadar 101 öğrencimizi mezun ettik. Bu öğrencilerimizden yüzde 60'a yakını işletmelerimizde halen çalışmaya devam etmektedir. Şu anda Metal Teknolojileri bölümü Sac İşleri dalında 40 öğrencimiz, Makina Teknolojileri Bölümü Endüstriyel Kalıpçılık dalında 33 öğrencimiz eğitime devam etmekte olup 16 kişi ise yeni kayıt yaptırmıştır. Yeni kayıt sayısının toplamda 45-50 civarına gelmesini arzuluyoruz. Bugünkü mezuniyetimizin ayrı bir güzelliği var. Daha önceki öğrencilerimiz Mesleki eğitim merkezinden mezun olduklarında sadece kalfalık ve ustalık belgeleri oluyordu. Fakat artık mezun olan öğrencilerimiz hem kalfalık hem ustalık hem de meslek lisesi mezunu oluyorlar. İşletmemize ve Manisa sanayisine hayırlı olsun.” dedi. Son dönemde Ford Otosan Kocaeli Gölcük fabrikasının yakınlarında yaptığı yeni yatırımlardan bahseden Sarıgözoğlu, ayrıca yeni sipariş ettiği 6000 tonluk şasi presi ile teknoloji ve kapasite konusunda bir adım daha ilerleyerek üretimde verimlilik artışını nasıl sağlayacağını da anlattı.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz