Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Stratejik Satınalma Konferansı

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 17.01.2019 12:04:00

Türkiye dışından Avrupa Satınalma Yönetim Enstitüsü Başkanı Bernard Gracia’nın da katılımı ile ilki düzenlenen Stratejik Satınalma Konferansı’na ana sanayi, tedarik sanayi ve paydaş kuruluşların temsilcileri önemli paylaşımlarda bulundular.

TAYSAD Başkanı Alper Kanca tarafından açılış konuşması yapılan Konferansta; “Küresel Gelişmeler, Avrupa ve Türkiye’ye Etkisi” başlığıyla PriceWaterhouseCoopers Danışmanlık Hizmetleri Baş Ekonomisti Başar Yıldırım hızla değişen küresel ajandada ayakta durabilmek için ipuçlarının yanı sıra, önümüzdeki dönemde bizi bekleyen gündem ve olası senaryolar hakkında bilgi aktardı.
TAYSAD Yönetim Kurulu adına otomotiv sektörü bilgilendirmesi ve satınalma faaliyetleri hakkında sunum yapan TAYSAD Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Yalgı; TUSMOD ve EIPM (Avrupa Satınalma Yönetim Enstitüsü) işbirliğiyle gerçekleştirilen bu konferansa gösterilen yoğun ilgiden dolayı ne derece memnuniyet duyulduğunu ifade etti.  Satınalma profesyonellerinin herşeyden önce çok iyi birer stratejist olması gerektiğini vurgulayan Yalgı, otomotiv tedarik sanayinin bugünkü büyümesinin kar etmesine borçlu olduğunu ve doğru stratejilerle Tier n’lerin de yarattıkları değerin karşılığını alabilecekleri bir ortam sağlanmasının sürdürülebilirlik açısından son derece önemli olduğunu vurguladı.
Toyota Motor Europe Satınalma Kıdemli Müdürü Özgür Ünal, “Toyota Tarzı Satınalma” başlıklı sunumunda 1937 yılında kurulan ve dünya çapında 370.000 çalışanı olan kuruluşun tedarikçilerle karşılıklı güvene ve uzun vadeli ilişkilere dayalı satınalma felsefesine ilişkin bilgilendirmede bulundu.
Avrupa Satınalma Yönetim Enstitüsü Başkanı Bernard Gracia ise Geleceğin Satınalma ve Tedarikçi Yönetimi hakkında bilgi akışında bulundu. EIPM’in bir üniversite veya danışman olmadığını ifade eden Gracia, kuruluşlara bir network ve kıyaslama fırsatı ortamı yarattıklarını belirtti. Peter Kraljic Matrisindeki tarihsel gelişimde maliyet iyileştirmeden değer yaratımına geçiş hakkında bilgi aktarımında bulundu.
Marsh Sigorta Risk Danışmanlığı Türkiye ve Ortadoğu Direktörü Hande Bilgisu; otomotiv sektörü tedarik zinciri yapısında, firmaların kendi risklerini yönetirken, alt yüklenicilerinin de risklerinin doğru yönetildiğini bilmesi kendi iş sürekliliği anlamında her geçen gün daha kritik hale geldiğini ifade etti. Bu çerçevede Tedarik Zinciri Risk Yönetimi “tasarımı” tüm tedarik zinciri boyunca risk kaynaklarını verimli ve etkin bir şekilde tahsis etmek için ölçülebilir, uyarlanabilir ve tekrarlanabilir bir süreci kapsamalıdır diyen Bilgisu, metodoloji hakkında bilgi aktardı. Siber Riskler ve İş Sürekliliği Yönetimi hakkında da bilgi aktarımı yapıldı.
Kaynağım İnsan Kurucusu İpek Aral’ın “Yetenek Yönetmek ve Yönlendirmek” teması ile yaptığı sunumda; yöneticilerin yetenekleri değerlendirme ve geliştirme sürecinde yapabilecekleri hakkında detaylı bilgiler verildi.
Konferans; TOFAŞ Satınalma Müdürü Akın Ergür, Valeo Türkiye Satınalma Direktörü Gürkan Ayyıldız, Şişecam Satınalma Başkanlığı Danışmanı Birol Şen, Benteler Türkiye Satınalma Müdürü Yasin Topkaya, Üstünberk Holding Satınalma Direktörü Mesut Gencer’in panelist olarak katıldığı ve moderatörlüğünü TAYSAD Yönetim Kurulu Üyesi Uygar Eti’nin gerçekleştirdiği “Krizlerle Şekillenen Gelecek” başlıklı panel ile son buldu.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz