Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Teknoloji Daha Yaratıcı İşlerle Uğraşmaya Zaman Kazandırıyor

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 14.10.2019 11:24:00

İşveren markasını doğru yeteneklere ulaşmada ve onları çekmede en etkili araç olarak görüyoruz. İşveren markası iletişimi ile şirketimizin faaliyette bulunduğu iş kollarını, çalışma hayatımızı, çalışanlarımıza sunduğumuz hakları ve verdiğimiz değeri kısacası vaat ettiklerimizle birlikte beklentilerimizi sunuyoruz.

Betül Çorbacıoğlu Yaprak

Mercedes-Benz Türk
İnsan Kaynakları Direktörü

 

 

Teknolojinin rolünün insanların yerini almak değil, onları desteklemek
Dijital dönüşüm iş hayatını hızla değiştirmeye başladı. Bu dönüşümle birlikte hayatımıza giren teknolojilerin daha etkin ve verimli olmamızı, zamandan tasarruf etmemizi sağlamaları; bizim makineler tarafından yapılamayacak, daha önemli işlere odaklanmamızı sağlayacak. Teknolojinin rolünün insanların yerini almak değil, onları desteklemek olduğuna inanıyorum. Otomasyonun sağlanması, insanlara daha yaratıcı işlerle uğraşmak için zaman kazandıracak. Elbette bu durum gelecekteki işgücünün farklı becerilere sahip olmasını gerektiriyor; bu noktada üniversitelerin ve geleceğin işgücünü yetiştiren diğer eğitim kurumlarının, onlara yeni dünyada ihtiyaç duyacakları becerileri kazandırması gerekiyor.
Yetenekleri elde tutmanın en iyi yolu kendilerini geliştirecekleri bir iş ortamı sağlamak
İşveren markasını doğru yeteneklere ulaşmada ve onları çekmede en etkili araç olarak görüyoruz. İşveren markası iletişimi ile şirketimizin faaliyette bulunduğu iş kollarını, çalışma hayatımızı, çalışanlarımıza sunduğumuz hakları ve verdiğimiz değeri kısacası vaat ettiklerimizle birlikte beklentilerimizi sunuyoruz. Bu kapsamda hem öğrenciler, hem genç profesyoneller, hem de tecrübeli profesyonellerle gerçekçi ve etkin bir şekilde paylaşıyoruz. Geleneksel ve yenilikçi yöntemlerle doğru yeteneklere ulaşıyoruz. Yetenekleri elde tutmanın yolu ise onlara iyi bir çalışan deneyimi yaşatmaktan ve kendilerini sürekli geliştirebilecekleri bir iş ortamını sağlamaktan geçiyor. Bu doğrultuda insan kaynakları ile birlikte şirketin tüm yönetim seviyelerinin etkisinin önemli olduğunu düşünüyoruz.
Yetenek yönetimi uygulamalarının başarılı bir şekilde yönetilmesi için uygulamaların yönetim düzeyinde sahiplenilmesi oldukça önemli. Bu sebeple uygulamaların şirket kültürü, amaçları, hedefleri ve stratejileri ile bütünleşik yapılandırılması, yapılan geliştirmelerin bunları dikkate alması sürdürülebilir ve adil bir sistemin oluşturulmasındaki önemli anahtar noktalardır. Yetenek yönetimi, yetenekli kişilerin şirkete çekilmesinde ve etkin geliştirme programları sayesinde elde tutulmasında da önemli rol oynuyor. Şirketin seçme yerleştirme, performans değerlendirme, ücretlendirme, eğitim-gelişim gibi faaliyetlerinin yetenek yönetimi sistemiyle bütünleşmiş bir biçimde yürütülmesi gerekiyor. Ayrıca uygulayıcılar arasındaki koordinasyonun sağlanması, uygulama disiplinlerinin denetlenmesi ve sistemin sürekli iyileştirilmesi yetenek yönetiminin sürdürülebilirliğini sağlıyor.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz