Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Teknolojideki Hıza Paralel Bir Dönüşüme Girmeliyiz

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 31.10.2018 11:03:00

TAYSAD tarafından bu yıl 2’ncisi düzenlenen Yetenek Yönetimi Konferansı’nda yeni dönem insan kaynakları ve stratejileri mercek altına alındı.

TAYSAD üyesi firmaların üst düzey temsilcileri ile İK yöneticilerinin yüksek düzeyde katılım sağladığı ve bu yıl ikincisi gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını TAYSAD Başkan Yardımcı Perihan İnci yaptı. Buhar, elektrik, bilişim derken sanayinin çarklarını döndüren yeni bir döneme girildiğini belirten İnci, “Endüstri 4.0 diye adlandırdığımız, dijitalizasyonun hakim olduğu ve yapay zeka çalışmalarının pek çok alanda yer aldığı bu dönem, organizasyonların sınırlarının ötesine geçip yepyeni bir değer zinciri oluşturmayı ve bu zincir boyunca nesneleri, insanları ve makineleri entegre edecek yeni teknolojilerin kullanılmasını amaçlıyor” diye konuştu.
“Teknolojiyi tehdit olarak görmemeliyiz”
Teknolojik gelişim ve dönüşümlerin tehdit olarak değil, fırsat olarak görülmesi gerektiğinin altını çizen İnci, “Teknolojiyi kullanarak, organizasyonlarımıza yeni katılan yeteneklere dair veriler analiz edilebilir ve her bir bireye uygun terzi usulü özel bir öğrenme ve eğitim süreci kurgulanarak şirket içinde verimlilik artırılabilir. Ancak hayat boyu öğrenme ile dijital dönüşümü hayata geçirebilir ve sürekli olarak gelişerek, değişen bu dünyada rekabet edebiliriz” dedi.
“Plana değil, insana odaklanmalıyız”
İnci, “Bütün bu gelişmelere adaptasyonumuz için, geleneksel yöntemlerden farklı olarak, plana değil insana odaklı, değer yaratma modeli olarak bilinen Agile (Çevik) düşünce yapısı ve kültürünü organizasyonlarımız içine nüfuz etmesini sağlamamız gerekli” diye konuştu.
Profesyoneller değişen İK yönetimi ve stratejilerini anlattı
Konferans kapsamında İstanbul Bilgi Üniversitesi Müteşebbis Heyet üyesi Dr. Ecmel Ayral, Odgers Berndtson Turkey Ortağı Duygu Kayaalp, Gartner Yönetici Ortağı Mete Yüksel, Koç Holding İK Koordinatörü Önder Korkmaz, Ford Otosan İK Direktörü Ali Rıza Aksoy, LinkedIn Türkiye ve Güneydoğu Avrupa Bölge Yöneticisi Yelda Khoury, Orhan Holding İK Başkan Yardımcısı Evrim Bayam Pakis ve Valeo İK Direktörü Alkan Yıldırım yeni dönem İK ihtiyaçlarını mercek altına alarak, çeşitli uygulama örnekleri paylaştılar.
Konferansın son bölümünde ise Mizah Atölyesi’nden Cengiz Ferhat Altay tarafından iş yaşamında etkili iletişimin inceliklerinin keşfedildiği interaktif bir paylaşım yapıldı.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz