Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



TOGG ve TAYSAD, “Türkiye’nin Otomobili” İçin Ortak Çalışmalara Başladı

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 8.03.2019 08:08:00

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) ve TAYSAD Türkiye’nin otomobili ve onun ortaya çıkaracağı mobilite ekosistemindeki iş birliği fırsatlarını değerlendirmek ve hayata geçirmek üzere, oluşturdukları gruplar aracılığıyla görüşmelere başladı.

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) CEO’su Gürcan Karakaş’ın, göreve başladıktan sonra ilk ziyaret ettiği kuruluşlardan biri TAYSAD olmuştu. Karakaş, bu ziyareti sırasında TOGG’un Türkiye’de bir mobilite ekosistemi oluşturulması sürecinde TAYSAD üyeleriyle mutlaka görüşmelere başlayacağının sözünü vermişti. İşte bu doğrultuda, TOGG ile TAYSAD Türkiye’nin otomobili ve onun ortaya çıkaracağı mobilite ekosistemindeki iş birliği fırsatlarını değerlendirmek ve hayata geçirmek üzere, oluşturdukları gruplar aracılığıyla ilk görüşmelere geçtiğimiz günlerde resmen başladı.
Söz konusu süreç ile ilgili açıklamalarda bulunan TAYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Alper Kanca, “TAYSAD olarak Türkiye’de üretilen ve üretilecek her türlü araca sonuna kadar destek veriyoruz. Ülkemize daha çok otomotiv yatırımı gelmesini, daha çok araç üretilmesini ve ihraç edilmesini istiyoruz. Bu bağlamda bir Türk otomobil markasının doğuşuna yönelik girişimi de ilk günden desteklediğimizi tekrar vurgulamak isterim. Geçtiğimiz günlerde TOGG ile TAYSAD arasında, Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu tarafından geliştirilip üretilecek araçta kullanılacak parçalar ve teknolojilerle alakalı teknik bir toplantı gerçekleştirildi, karşılıklı fikir alışverişi yapıldı” dedi.
 

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz