Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Yerli Teknolojileri Destekliyoruz

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 18.03.2021 11:05:00

Zebra Elektronik ile yaptığımız stratejik ortaklık çerçevesinde sadece şirketler topluluğumuzu büyütmeyi değil, aynı zamanda elektrikli araçlar konusunda yerli teknolojileri de etkin bir biçimde desteklemeyi amaçlıyoruz.

 

Onur GÜL
Kros Otomotiv
Genel Müdür Yardımcısı

Kros Otomotiv olarak teknolojideki bu değişime uzak kalmama isteği stratejik hedef ve planlarımızı güncelleme zorunluluğu doğurmuştur. Elektrikli mobilite alanındaki makro gelişmelerin ana müşteri grubumuzun birinci önceliği haline gelmesi de bu süreci hızlandıran itici bir güç olmuştur. Elektrikli mobilitenin gelişimi şarj altyapısının da gelişimine bağlıdır ve bu alanda tüm dünyada büyük yatırım ihtiyaçları ortaya çıkmaktadır. Kros Otomotiv olarak elektrikli araç şarj istasyonları pazarını yakından takip ediyor, dünya genelinde 2019 yılında 12 milyar dolar büyüklüğüne ulaşmış olan pazarın 2027 yılına kadar ortalama yıllık yüzde 32 oranında büyüyeceğini öngörüyoruz. Bu çerçevede bizler de “Voltrun Şarj İstasyonları” markasıyla bilinen Zebra Elektronik ile Mart 2020’de stratejik bir ortaklık kurduk.
Voltrun markası altında bünyesindeki yaklaşık 300 şarj istasyonuyla Türkiye genelinde şarj operatörlüğü hizmeti veren Zebra Elektronik teknolojik gelişimini tamamlamış, ileri düzey bir start-up olarak karşımıza çıktı. 10 yılı aşkın süredir Ar-Ge, tasarım ve üretim kabiliyetlerine sahip olan firma ayrıca şarj istasyonu donanımları ve işletme yazılımları da geliştirerek, bireysel müşterilerden büyük enerji firmalarına kadar uzanan geniş bir yelpazedeki tüm müşteri tiplerine, uçtan uca şarj çözümleri sunmaktadır. Alanında ülkemizin öncü firmalarından birisi olan Zebra Elektronik geliştirmiş olduğu katma değeri yüksek teknolojik ürünleri ve hizmetleri yurt dışına da sunmayı planlamaktadır. Stratejik ortaklığımız kapsamında Zebra Elektronik’in tasarladığı ve geliştirdiği elektrikli araç şarj istasyonlarının seri üretiminin Kros Otomotiv bünyesinde yapılmasını hedefledik.

 

HIZLA DÖNÜŞENİN HAYATTA KALACAĞI BİR DÜNYA BİZİ BEKLİYOR

Otomotiv endüstrisinin baş döndürücü bir hızla dönüştüğü bu dönem, sadece değişen ve dönüşenin hayatta kalacağı bir ekosisteme doğru hızla evrilmektedir.

DEĞER ZİNCİRİNE YENİ OYUNCULAR KATILIYOR

Mega trendlerin şekillendirdiği bu değişim rüzgârları ile birlikte sektördeki geleneksel oyuncuların rollerinde değişiklik yaşanması ve değer zincirine yeni oyuncuların katılması kaçınılmaz hale gelmiştir.

ELEKTRİKLİ MOBİLİTE

Mega trendlerin başlıcalarından olan elektikli mobilite çevresel hassasiyetler, agresif emisyon hedefleri ve devletlerin uyguladığı teşvik politikaları ile ivme kazanmaktadır.

SÜRDÜRÜLEBİLİR GELECEK

Yeni çözümler sunan Start-up’lar, günümüzde batarya teknolojilerinden yenilenebilir enerji sistemlerine, artırılmış gerçeklik ve giyilebilir yazılımlardan telematik cihazlara ve robot teknolojilerine uzanan çok geniş bir yelpazede katma değer sunmaktadır.



 

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz