Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Aktaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı Sami Erol: “Sürdürülebilir sanayileşmenin yolu, ileri teknoloji ve markalaşmadan geçiyor”

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 13.12.2017 10:50:00

Bir markanın bugün ortaya koyduğu katma değer, yenilikçi yaklaşımlarla ve sürdürülebilir başarılarla desteklenmezse, o markanın gelecekte yok olma tehlikesiyle dahi karşı karşıya kalabileceği gerçeği, asla unutulmamalıdır.

Yoğun rekabetin söz konusu olduğu küresel piyasa koşullarında, firmalar açısından ‘farklılık’ yaratabilmek ve bunu sürdürülebilir kılmak, rekabette ayakta kalabilmek için büyük önem arz ediyor.
Markalaşma dediğimiz süreç aslında, çok geniş kapsamlı ve uzun soluklu olmak durumundadır. Çünkü bugüne baktığımızda; dünyadaki en değerli ve kârlı şirketlerin, en değerli markalara sahip şirketlerin olduğunu görmekteyiz. Bu noktada Apple, Google, Microsoft, Samsung gibi markaları örnek gösterebiliriz.
Bu yüzden de aslında, markalaşmayla ilgili söyleyebileceğim en temel husus, sürdürülebilirliği sağlamaktır.
Yani bir markanın bugün ortaya koyduğu katma değer, yenilikçi yaklaşımlarla ve sürdürülebilir başarılarla desteklenmezse, o markanın gelecekte yok olma tehlikesiyle dahi karşı karşıya kalabileceği gerçeği, asla unutulmamalıdır.
Bunun için de şirketlerin markalaşma ile ilgili adımlar atarken bugünü değil, daima geleceği öncelemeleri gerekmektedir.
Bu noktada Aktaş Holding olarak, markalaşma sürecinin ve sürdürülebilir başarının bilinciyle çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.
Özellikle Türkiye’nin uluslararası pazarlarda, kendi markalarıyla ayakta durabilen global bir oyuncu olması amacıyla oluşturulan ‘Turquality Destek Programı’nda, küresel markamız olan Airtech ile yer alıyoruz.
Zira bu tür devlet destekli markalaşma teşvik çalışmaları, günümüz dünyasında şirketlere çok büyük katkı sağlamaktadır.
Ayrıca markalaşma süreçlerinde, işletme açısından yenilikçi bir bakış açısıyla, hızla değişkenlik gösteren müşteri / tüketici beklentilerine en hızlı ve etkin şekilde yanıt verebilme gücü de şirketi gelecekte konumlandırma noktasında kritik bir role sahiptir.
Nitekim Aktaş Holding olarak, global ölçekteki geniş yapılanmamız çerçevesinde, yaşadığımız topluma ve küresel ekonomiye katkı sağlayacak çalışmaları, inovatif bir anlayışla şekillendirme gayretindeyken, müşterilerimiz için değer yaratan çalışmaları da kararlı bir şekilde hayata geçirmekteyiz.
Bu bağlamda, sürdürülebilir sanayileşmenin yolunun, ileri teknoloji ve markalaşmadan geçtiği gerçeğinden hareketle, Aktaş Holding olarak ileri teknoloji ile geliştirdiğimiz tüm ürünlerde; çağın beklentilerine uygunluk, yenilikçi, verimlilik esaslı ve değer yaratıcı faktörleri göz önünde bulunduruyoruz.
Know-how’ı tamamen bize ait olan Ar-Ge odaklı üretim anlayışımızda, patent/faydalı model çalışmalarına ağırlık verirken, bunun yanında sosyal sorumluluk anlayışımız gereği, topluma değer katacak çalışmalara da büyük önem veriyoruz. Toparlayacak olursak Aktaş Holding; değerlerin yaşatıldığı bir anlayışla gelecek yolculuğuna emin adımlarla devam etmektedir.
Sürekli iyileştirme kültürünü benimseyen ve vizyonunu, sektöründe dünya liderliğine göre şekillendiren Aktaş Holding’in, bugün olduğu gibi gelecekte de ‘fark yaratma’ adına sürdürülebilir çalışmalara imza atmaya devam edeceğini söyleyebilirim.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz