Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Maxion İnci ve Maxion Jantaş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Zaim: “2020'ye kadar tüm işletmelerimizi dijital hale getirmeyi hedefliyoruz”

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 23.08.2017 11:58:00

Önümüzdeki dönemde veriye erişim ve analiz yetkinliğimiz çok gelişecek. Fabrika içerisinde otomasyon ve dijitalleşme ana yatırım kalemleri olacak. Uzaktan erişim ile süreçlere müdahale edebilen daha yetkin yöneticiler iş yaşamında yer alacak.

Maxion Wheels, küresel otomotiv sanayinde kullanılan her çeşit jantı üretebilen ve dünyada otomotiv sanayinin olduğu her bölgede üretim tesisleri olan tek global jant üreticisidir. Aynı zamanda yüzyılı aşkın deneyimi ile dizayn, co-dizayn yetenekleri sayesinde küresel otomotiv sanayinin tercih ettiği, daha da önemlisi güven duyduğu bir küresel tedarikçidir. Ar-Ge ve Ür-Ge yeteneği ve deneyimi ile farklılaşmayı başarmış ve sürekli geliştirme, sürekli yeni ürün sunma konularında, jant mühendisliğinde liderdir. Bugün sektördeki lider konumumuzun, gelecekteki sürdürülebilirliğimiz için başlattığımız inovasyon hamlesinden kaynaklandığına inanıyoruz.
Maxion Wheels Global’de son 3 yıldır sürdürülen inovasyon çalışmaları kapsamında oluşturulan web tabanlı platforma, Maxion İnci ve Maxion Jantaş olarak grup içinde en çok katkı sağlayan fabrikalar olduk. Globalde inovasyonda dört lens metodu kullanılarak seçilmiş 12 projeyi farklı sektördeki dev şirketlerle işbirliği yaparak yürütüyoruz. Bunun yanı sıra şirketlerimiz süreç ve ürün geliştirmeyle ilgili TEYDEB ve SANTEZ projeleriyle Ar-Ge faaliyetlerini sürdürüyor.
Üretim şirketlerinin en temel gelişmeye açık yanlarından biri, proseslerde oluşan verilerin birbirinden bağımsız olarak değerlendirilmesi ve bu nedenle bütünsel iyileştirmenin hedeflenen şekilde gerçekleştirilememesidir. Şirketlerdeki dijital altyapının artırılması ve tüm dataların büyük silolarda depolanması ve özel yazılımlarla birbiriyle konuşabilir hale getirilmesi, şirketlerin ürün ile eşlenebilir proses değerlendirme altyapısına kavuşmasını sağlayacaktır. Bu da süreçteki kademeli iyileştirmeler için yaratıcı çözümleri ve deney tasarımlarının adaptasyonunu kolaylaştıracaktır.
Bu nedenle dijital gelişme sürecinin bizzat içinde olma gayretindeyiz ve ciddi yol aldığımız, sürmekte olan projelerimiz var. Hedefimiz 2025 yılına kadar tüm işletmelerimizi Dijital İşletmelere dönüştürebilmek.
Önümüzdeki dönemde veriye erişim ve analiz yetkinliğimiz çok gelişecek. Fabrika içerisinde otomasyon ve dijitalleşme ana yatırım kalemleri olacak. Uzaktan erişim ile süreçlere müdahale edebilen daha yetkin yöneticiler iş yaşamında yer alacak. Görev tanımları yeniden oluşturulacak. Data analizi, kod yazma, istatistiksel verileri yorumlama gibi ek yetkinlik alanları zorunlu hale gelecek. Kısacası tedarik zincirinin tüm katmanlarında dijitalleşmenin etkisini ve dönüşümünü yaşayacağız.
Şirketimizin gelecek ve yeni nesiller ile ilgili olarak yaptığı en uzun vadeli yatırım insan kaynağı yatırımımızdır. Sürdürülebilir büyüme ve rekabet gücünü korumak için, şirketin misyon, vizyon ve stratejisini her bir çalışanımıza indirgenmiş hedefler ile bütünsel odaklanmayı gerçekleştiriyoruz. Çalışanların katkısını artırmak için, 14 yıldır kullandığımız yalın üretim, 6 Sigma, TPM (Toplam Verimli Bakım) gibi ana problem çözüm tekniklerinin kullanımına yönelik eğitim programlarıyla iş yönetim sistemimizi güçlendiriyoruz. Açık iletişimi tercih ediyoruz ve sosyal faaliyetlerimiz ile de aramızdaki bağları güçlendiriyoruz. Dijitalleşme akımlarının mevcut insan kaynakları profilimizi de değiştirme ve geliştirme gerektireceğinin bilincindeyiz, bu konuda da planlar yapıyoruz.
Son 6 yıldır şirketlerimizde değişik kademelerde düzenlediğimiz uzmanlık, liderlik ve mühendislik gibi akademi programları ile hem teknik alanda hem de yetkinlik alanında genişletilmiş eğitim programları düzenliyoruz. Birçok farklı parametreye ek olarak bu süreçleri de başarıyla tamamlayan çalışanlarımızın kariyer planlarını destekliyoruz. Özellikle dijital dünyanın getirdiği yeni pozisyon ihtiyaçlarını göz önünde bulundurup, bu konuda proaktif davranarak farklı çalışmalar yapıyoruz.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz