Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Dijital Fabrika Projemizi Hayata Geçiriyoruz

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 30.11.2020 12:34:00

Dijital altyapı ve siber güvenlik çalışmaları, süreçlerin şeffaflaştırılması ve uzaktan çalışma için yazılım araçlarının kurulması çalışmaları yapılırken beklenmedik bir anda Covid-19 pandemisi ile karşılaştıklarını dile getiren Erkan Yeniçare, bu şekilde süreci en iyi şekilde atlattıklarını söyledi.

 

ERKAN YENİÇARE
Norm Holding
Teknoloji ve Dijital Dönüşüm Direktörü

 

47 yıldır bağlantı elemanları sektörünün önde gelen firmalarından biri olarak, “önce insan” felsefesi ve güçlü çalışan bağlılığı sayesinde her zaman beklenmedik ve zor dönemleri en uygun şekilde aşmayı başardık. 2017 yılı itibariyle kurumsal yapının pekiştirilmesiyle tüm süreçlerimiz teker teker ele alındı, profesyonel danışmanlarla farklı alanlarda çalışılmaya başlandı, iç denetim ve risk yönetimi konularında ise yapılan periyodik toplantılarla hem endüstrinin durumu hem de Norm’un konumu değerlendirildi. 2019 yılı ise Norm Holding’de köklü dijital dönüşümün yaşandığı bir yıl oldu. Kurum olarak baş döndürücü teknolojik gelişmelerin yaşandığı bir çağda, yetkinlik geliştirme yarışını iyi okuyabilmek ve hep oyunda kalmak için gerekli adımları attık ve dijital dönüşüm için çalışmalarına başladık. Altyapı ve siber güvenlik çalışmaları, süreçlerin şeffaflaştırılması ve uzaktan çalışma için yazılım araçlarının kurulma adaptasyonu gibi çalışmalar yaparken beklenmedik bir anda covid-19 pandemisi ile karşılaştık. Almış olduğumuz önlemler ve yaptığımız çalışmalar, bu geçiş dönemini “HAZIR” bir şekilde karşılamamızı ve mümkün olan en iyi şekilde geçirmemizi sağladı.

Endüstri 4.0’a uygun bir şekilde; veriyi demokratikleştirmek için bir yol haritası oluşturduk ve Norm’un günlük yaşamına gömülü süreçleri görünür hale getirdik. Daha sonra ise süreçlerimizin mevcut ve stratejik plana uyumlu olarak gelecek durumlarını çizdik. Böylece departmanların ve şirketlerimizin kendi aralarında da harmoni içinde çalışmasını ve verimliliğin artmasını hedefledik. Bununla birlikte hayatımıza girmeye başlayan dijital çalışan kavramı, bizi ilk dijital çalışanımız “Normie” ile tanıştırdı. 2020 başı itibariyle robotik süreç otomasyonu başlığı altında göreve başlayan “Normie” şimdiden 6 çalışanın yükünü kendi üzerine aldı. Robotik süreç otomasyonu ile ekiplerimizin tekrarlı işleri dijital çalışana devrediliyor ve çalışanlarımıza kendilerine daha verimli işler için zaman ayrıma fırsatı yaratılıyor. Birkaç spesifik örnek vermek gerekirse, hızla değişen müşteri ihtiyaçlarını yönetebilmek için kullandığımız dijital araçlarımız sayesinde depolarımızda günlük iş emri hazırlama hızımız, nerdeyse  %100 oranında arttırılabildi ve bugün maliyetlerimizi %0,5 sapma gibi fark yaratan bir oranla yönetebiliyoruz.

Dönemin koşullarına uygun bir şekilde adapte edilen yatırımlarımız, ürünlerimizin ve müşterilerimize verdiğimiz özel servislerin kalitesiyle yeni projeler üretmeye devam ediyoruz. Şu anda AR-GE ve prototip çalışmalarını yürüttüğümüz ve 2021 ilk çeyreğinde ilk etabı tamamlanacak “Dijital Fabrika Projemiz” veriye her yerden ulaşma hedefimizi operasyon alanlarına taşıyacak. Bir yandan da hızla artan dijitalleşmenin getirdiği siber riskleri görünür kılmak ve bunlarla ilgili savunma mekanizmaları geliştirmek üzerine çalışmalar yapmaya devam ediyoruz. Sistemlerimizin hem dış katmanlarında hem de iç veri katmanlarında yedekleme stratejileri üzerinde çalışmalar yapıyoruz. Bunların yanı sıra, müşterilerimize en iyi hizmeti verebilmek, tedarik zinciri görünürlüğünü artırmak ve kapasite yönetimini değişen şartlara hızlı adapte edebilmek için SAP’nin yenilikçi süreçlerini; holding şirketlerimize adapte ediyoruz.

Norm’u Norm yapan en önemli değerlerden biri olan çalışan bağlılığı sayesinde en zor dönemlerde bile fiziksel olmasa da bir araya gelebiliyoruz. Her zaman benimsediğimiz şeffaf iletişimizi bu dönemde dijitalleştirerek, iç iletişim portalımıza yaptığımız yatırım ve şirket içi dijital ekranların kullanımının artırımı ile açık iletişimimizi de bir üst seviyeye çıkaracağız. Bunların yanı sıra performans değerlendirme sistemimizi, eğitim, kariyer yönetimi, yedekleme ve işe alım gibi iş hayatlarını şekillendiren süreçlerimizi, İnsan Kaynakları politikalarına uygun olarak artık dijital ortamda yönetmeye başladık.

Rekabette avantaj yaratarak bizi oyunda tutacak hamleler için, bize ve iş ortaklarımıza her durumda esneklik sağlayacak teknolojik araçlar ile katma değer sağlayan bir kurumuz. Sürdürülebilir bir şekilde hem ulusal hem de global olarak sektörümüzdeki yerimizi dış etkenlerden bağımsız olarak koruyoruz. Finansal gücümüzü, ürün ve servis kalitemizi, yenilikçi ve vizyoner yapımızı çalışanlarımızın desteğiyle adaptasyon yeteneğimize aktararak riskleri minimize etmek ve her zaman daha güçlü ve sürdürülebilir şirketler topluluğu olmak için kullanıyoruz.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz