Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Ruhu genç olan herkesi TAYSAD’a bekliyoruz...

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 23.08.2017 13:59:00

TAYSAD tarafından hayata geçirilen Platform Y, otomotiv tedarik sanayinin genç kuşak temsilcilerinin “sosyal ağ bilincini artırma” misyonuyla etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. İlki Mayıs ayında Kocaeli’nde düzenlenen Platform Y Buluşması’nın ikincisi İzmir’de gerçekleşti.

Platform Y Çeşme toplantısını yorumlayan TAYSAD Başkanı Alper Kanca, “TAYSAD gibi üyelerine katma değer yaratmasının yanı sıra ihracat odaklı strateji ve söylemlerle ülke ekonomisinde de etkin role sahip böylesine önemli bir yapının korunması, güçlenmesi ve sürdürülebilirliği bizlerin yegâne amacı. TAYSAD olarak bu amaca hizmet edeceğine inandığımız için söz konusu değişime ayak uydurmak ve mevcut ağımızı geliştirmek hedefiyle üye firmalarımızın genç temsilcileri ile bir araya gelerek Platform Y isimli bir yapı kurduk. Türk otomotiv tedarik sanayini dünya lideri sektör konumuna yükseltmek ve genç nesil temsilcileri de sektöre katkı sunma noktasında aktif hale getirmeyi amaçladığımız bu yapı sayesinde, sektörde yeniliklere öncülük edeceğiz” dedi.
Girişimcilik algısının Türk otomotiv sanayi içerisinde gelişmeye başladığına ve yeni jenerasyonun girişimcilik konusunda olgunluk kaydetmesi gerektiğinin altını çizen Platform Y Komitesi; “TAYSAD bünyesinde oluşan Platform Y ile yeni nesil temsilcilerin ister kendi şirketlerinde isterse dernek çatısı altında projeler üreterek, Türkiye’nin sosyal, kültürel ve ekonomik refah düzeyinin arttırılmasına fayda sağlayacaklarına inanıyoruz.
Yeni jenerasyon Türk otomotiv sanayi içerisinde gelişmeye başlayan girişimcilik algısı konusunda olgunluk kaydetmeli ve sonrasında onu çeşitli platformlarda nasıl yaygınlaştırabileceğini öğrenmeli” dedi.
“Ruhu genç olan herkesi TAYSAD’a bekliyoruz”
Gerçekleşen toplantı kapsamında Platform Y’nin rekabet öncesi işbirliği konusunda öncülük etmesi ve TAYSAD faaliyetlerine katılımın ilk adımı olması açısından önemine değinen Platform Y Komitesi; “Platform Y denilince akla ilk olarak Y kuşağı geliyor.
Ancak biz böyle bir algının oluşmasını istemiyoruz. Çünkü hedefimiz sadece Y kuşağına hitap etmek değil. Bu platformda yer almak için belli bir yaş aralığı bulunmuyor. Kendini genç hisseden herkesi TAYSAD şemsiyesi altında bu platformda görmek bizim için büyük bir mutluluk olacak” dedi.
Etkinlikte konuk konuşmacı olarak yer alan İletişim Uzmanı ve Yazar Ahmet Şerif İzgören, “Değerlerle Yönetmek” başlığıyla yaptığı konuşma ile şirket içi uygulamalarda başarı ve liderlik konularına odaklandı.
Platform Y, Aralık ayında Bursa-Uludağ’da düzenlenecek etkinlikte yeniden bir araya gelecek.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz