Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Sarıgözoğlu A.Ş.'den Yeni Yatırım

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 12.04.2019 11:16:00

Sarıgözoğlu Hidrolik A.Ş. yaptığı bu yeni yatırım sayesinde milli istihdam seferberliği sürecinde yarattığı istihdam ile 2019 Yılı İstihdam Teşvikleri ve Destekleri Programı kapsamında  ülke ve şehir ekonomisine vermiş olduğu katkıdan dolayı ayrıca ödüle layık görülmüş ve almıştır.

1957 yılında kurulduğu günden bu yana sürekli gelişen ve büyüyen Sarıgözoğlu A.Ş. bugün 3 farklı şehirde, 4 fabrikası ve 1015 çalışanı ile otomotiv sektörünün dünya devlerine hizmet veriyor ve bu yatırımı ile halihazırda hizmet verdiği  Mercedes Benz Türk firması ile birlikte Fuso Mitsubishi’ye MAN ve EVOBUS’a daha etkin ve artan kapasite ile hizmet vermeye devam edecek.
Açılış töreninde konuşma yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank; “Bugün açılışını yapacağımız pres hattı, aslında Türkiye’de yakalamak istediğimiz üretimli dijital dönüşümün Endüstri 4.0 en güzel örneklerinden biridir ve bu pres hattının tamamı yüzde 100 yerli olarak üretilmiştir. Böylece Türkiye’de dijital dönüşümün Endüstri 4.0’ı yakalamış; tam otomasyonlu, süreçlerin, bilgisinin, datasının takip edildiği bir sistem burada kurulmuş oldu. Parçalar otomasyona giriyor, hiç el değmeden kapı olarak çıkıyor. Bu otomasyonda bunu başaran başka bir firmamız yoktur.  Dünyada rekabet etmek istiyorsanız bunu ancak verimli çalışma ile başarabilirsiniz. Sanayicilerimize örnek olabilecek ve onların gezip görebilecekleri, dijital dünüşümü yakalamış, Türkiye’nin en verimli pres hattını açıyoruz. Sarıgözoğlu Ailesine, şehrimize, ülkemize hayırlı ve bereketli kazançlar getirsin”  diyerek sanayicilerin,  ülkeye katma değer ürettiğini ve istihdam sağladığını vurguladı.
Sarıgözoğlu A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Levent Sarıgözoğlu ise yaşadığı gurur ve onuru şu şekilde ifade etti: “Bu robotlu kapı punta kaynak pres hattında yaklaşık 350 punta kaynak yapılıyor. Bu işlemleri yapan otomatik sistem kurduk. Yaklaşık 350 punta kaynağını ve robottan robota geçişleri yapabilen bir alt yapıyla el değmeden Mercedes kamyonların kapı ve kabin parçalarını yapıyoruz. Pres otomasyonu açısından da yerli üretimi kullanan bir firmayız.” dedi.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz