Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



AKA Otomotiv: Kalitede Bir Adım Önde

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 24.07.2024 13:32:00

Bursa'da 21. Kalite ve Başarı Sempozyumu Ödül Töreni'nde, 2023 Bursa Kalite Büyük Ödülü'nü AKA Otomotiv kazandı. Bu ödül, şirketin üstün iş mükemmelliği ve kalite standartlarındaki başarısını taçlandırdı.

Ekim 2023’de hazırlıklarına başladığımız EFQM sürecinde, EFQM Çalışma Ekibini oluşturmamızın akabinde içeriğin ve kapsamın yayılımı ve EFQM sürecin beklentileri ile uyum ve adaptasyonu sağlamak amacı ile “Başvuru Dokümanı”nın yazılması ve teslimi Ocak 2024’de gerçekleştirdik. Bu süreçte ayrıca tamamlanan eğitimler, saha ziyaretleri gibi birçok faaliyet dokuman yazılmasının paralelinde yürütüldü. Son derece yoğun ve meşakkatli bu sürecin Ödül Yönetim Kurulu değerlendiricileri tarafından yapılan Saha Turu ile incelenmesinin ardından ödül töreni için sabırsız bekleyiş başlamış oldu.
 
Bursa'nın otomotiv sektöründeki parlayan yıldızı AKA Otomotiv olarak, 9 Mayıs 2024 tarihinde Bursa Almira Otelde düzenlenen “Sular Çekildiğinde” başlıklı 21. Kalite ve Başarı Sempozyumunda verilen en büyük ödül olan EFQM Mükemmellik (European Foundation for Quality Management) 2023 Bursa Kalite Büyük Ödülü'nü kazanarak başarılarımıza bir yenisini daha ekledik. BUSİAD ve KalDer iş birliğinde düzenlenen sempozyum neticesi olarak, bu değerli ödülü hak ettiğimizi ispatlamış olduk.
 
Sempozyum açılışında; KalDer Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Ürkmez, BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar, KalDer Yönetim Kurulu Başkan Yrd. Nursel Ölmez Ateş ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey konuşmaları ile yer aldı. Felsefeci, Akademisyen, Yazar Prof. Dr. Ahmet Arslan “Cumhuriyet felsefesi nasıl doğdu?” konu başlığı ile Doğa Aktivisti TV Yapımcısı Güven İslamoğlu, “İklim Krizi'nden Önce Son Çıkış” konu başlığı ile “Yaşam Boyu Onur Ödülü” sahibi sinemanın usta ismi, Sanatçı Halil Ergün “Yaşam Kalitesi” konu başlığı ile programın konuşmacılarıydı. 
 
Ödül törenine geçildiğinde firmamız adına Öncü Sponsor Plaketini Kalite Direktörümüz Ali ALİ, EFQM Sürecine dair Bursa Kalite Ödülü Katılım Beratını Teknik ve Ticari Genel Müdür Yardımcımız Tuğkan MERT ve 2023 Bursa Kalite Büyük Ödülünü Genel Müdürümüz Hüseyin ÖZDEN sahnede teslim aldı.
 
EFQM (European Foundation for Quality Management - Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı), mükemmellik modeli ve kalite yönetim sistemi üzerine odaklanan bir kuruluştur. Bu model, şirketin sürdürülebilir değer yaratma yolculuğunda kritik bir role sahip. Bu model, AKA Otomotiv'in rekabet gücünü artırmak ve sürdürülebilir büyüme hedeflerine ulaşmak için stratejik bir kılavuz oluşturuyor. AKA Otomotiv, ileri mühendislik ve teknolojiye odaklanarak, kurumsal sürdürülebilirliği ön planda tutarak, çalışanlarına ve işlerine saygı göstererek ve adil bir rekabet ortamında tutarlılıkla ilerleyerek bu hedeflere ulaşmayı amaçlıyor. Sürdürülebilir büyümeyle birlikte müşteri, çalışan ve toplum beklentilerini karşılayarak tüm paydaşları için değer yaratmaya devam edecektir.
E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz