Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



AMPHERR Türkiye Fabrika Açılışı Gerçekleşti

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 11.06.2024 10:01:00

6 Mayıs’ta AMPHERR Türkiye’nin elektrikli araçlara son teknoloji batarya paketleri üretme hedefiyle kurduğu fabrikanın resmî açılışı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TAYSAD Başkanı Albert Saydam ve sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Ampherr Batarya Teknolojileri Üst Yöneticisi (CEO) Selman Tosunoğlu, Fark Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahu Serter, TAYSAD Başkanı Albert Saydam ev sahipliğinde gerçekleşen açılışta konuşan Bakan Kacır, Milli Teknoloji Hamlesi vizyonu doğrultusunda kritik teknolojilerde üretim üssü olma hedefine Türkiye'yi bir adım daha yaklaştıracak önemli bir tesisin açılışını yapmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.
 
Mobilite ve yenilikçi teknoloji alanlarında koydukları tüm hedeflere ulaşmak için batarya ve enerji depolama teknolojilerini stratejik bir alan olarak değerlendirdiklerini vurgulayan Kacır, küresel ölçekte elektrikli araç satışlarının arttığını, iklim değişikliğinin etkilerini azaltacak karbon-nötr teknolojilerinin yaygınlaştığını vurguladı.
 
2030’da 3,5 misli artacak
Bakan Kacır, batarya ve enerji depolama teknolojileri alanındaki yatırımlara yönelimin de katlanarak yükseldiğini ifade ederek, şunları kaydetti: "Bugün dünyada batarya üretim kapasitesi 2,6 terawatt saat düzeyindeyken, 2030'a geldiğimizde bu rakamın 3,5 misline yani 9 terawatt saate ulaşacağı öngörülüyor. Bu tabloda elektrikli araçlar ve mobilite sektöründeki öncü olma iddiamızı kuvvetlendirmek ve pazar payımızı artırarak ülkemizi, 'bölgesel batarya üretim üssü' haline getirmek istiyoruz.
 
Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı'nın mobilite çağrısıyla enerji depolama ve batarya teknolojilerine yönelik 3 milyar lira büyüklüğündeki 4 yatırım ve Ar-Ge projesini harekete geçirdiklerini belirten Kacır, Ampherr Batarya Teknolojileri Fabrikası ile 2024 sonuna kadar 500 megawatt saatlik, 2025 ve 2026 yıllarında ise kademeli olarak 2 gigawatt saatlik ilave batarya üretim kapasitesine erişileceğini aktardı.
E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz