Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Delphi, araç veri sektöründe üç yeni ortaklığa adım attı

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 18.06.2017 10:48:00

Delphi, araç üreticilerine bağlantılı araç konusunda sunduğu ürün ve hizmetlerini geliştirmek için araç veri sektöründe 3 yeni ortaklığa imza attı. Delphi Ürün ve Hizmet Çözümleri Başkan Yardımcısı, Chad Smith, bu durumun, tamir atölyelerinin kendilerini hazırlamaları gereken araç veri teknoloji tipleri ile ilgili bir gösterge olduğunu belirtti.

Delphi, yüksek hızlı veri aktarım kabiliyetini geliştirmek için Almanya merkezli Rosenberger ile ortaklık imzaladı. Rosenberger, otomotiv dahil olmak üzere birçok uygulamada radyo frekansı (RF) bağlantı sistemleri konusunda uzmandır. Firma, ileri düzey sürücü yardım sistemleri (ADAS), otonom sürüş ve bağlantılı araç platformları için bağlantı sistemleri sağlamaktadır. Delphi ve Rosenberger, ulaştırma ve taşımacılık pazarı için yüksek hızlı Ethernet çözümleri konusunda bir işbirliğine imza attı.
Rosenberger, otomotiv dahil olmak üzere birçok uygulamada radyo frekansı (RF) bağlantı sistemleri konusunda uzmandır. Firma, ileri düzey sürücü yardım sistemleri (ADAS), otonom sürüş ve bağlantılı araç platformları için bağlantı sistemleri sağlamaktadır. Delphi ve Rosenberger, ulaştırma ve taşımacılık pazarı için yüksek hızlı Ethernet çözümleri konusunda bir işbirliğine imza attı.
Delphi, bu ortaklığa ek olarak; sinyal işleme konusunda uzman, İsrail merkezli Valens’a yapmış olduğu stratejik yatırımını açıkladı. Valens, amacı tek kablo ile tüm cihazları birbirine bağlamak olan; ethernet kablosu üzerinden ses ve görüntü aktarımı sağlayan ve yeni nesil ses ve görüntü aktarım teknolojisi olan kabul edilen HDBaseT geliştiricisidir. Firma bağlantılı araçlarda kullanılmak üzere HDBaseT Otomotiv teknolojisini sunmuş; Delphi ve Valen, araç içi bağlanabilirlik konusunda tercih edilen teknoloji olan bu uygulamanın hayata geçirilmesini hızlandırmak adına bir işbirliğine karar vermişlerdir.
Delphi, bağlantılı araç hizmetleri konusunda uzmanlaşmış bir başka İsrail firması olan, otonomo ile de işbirliği yapmıştır. Firmanın bağlantılı araç pazarı teknolojisi; araç üreticilerinden gelen araç verilerini; sigorta şirketleri, filo operatörleri, tamir servisleri ve acil yardım servisleri gibi birçok hizmet sağlayıcısına kusursuz bir şekilde bağlamaktadır. Delphi, son zamanlarda veri analitiği ve yönetimi alanındaki varlığını güçlendirmiş durumdadır. Bu yılın başında, kablosuz iletişim sistemi (OTA) yazılım güncellemesi ve veri yönetimi konusunda uzman Movimento’yu bünyesine katan Delphi, 2 yıl önce veri analitiği uzmanı Control-Tec’i de satın almıştı.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz