Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



IAA MOBILITY 2023: Münih'te Hareketlilik Festivali

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 24.10.2023 15:34:00

5 - 10 Eylül tarihleri ​​arasında Münih, dünyanın dört bir yanından ziyaretçileri sergi alanlarındaki yeniliklerin performansına ve şehir merkezindeki açık hava hareketlilik gösterisine çekerek geleceğin hareketliliğinin merkez üssü haline geldi.

IAA MOBILITY 2023, 5 - 10 Eylül tarihleri ​​arasında Münih, dünyanın dört bir yanından büyüleyici ziyaretçileri sergi alanlarındaki yeniliklerin performansına ve şehir merkezindeki açık hava hareketlilik gösterisine çekerek geleceğin hareketliliğinin merkez üssü haline geldi. IAA MOBILITY 2023'e 500 binden fazla kişi katıldı ve yalnızca Cumartesi günü 100 binden fazla kişi açık sergi alanını ziyaret etti.
 
VDA Başkanı Hildegard Müller, bu yıl düzenlenen fuarın, otomotiv sektörü için büyük bir başarı ve mobilitenin geleceği için bir mihenk taşı olduğunu dile getirdi. Hildegard Müller, Alman otomotiv sanayi olarak gelecekteki zorluklara hazır olduklarını değinerek, "Yeniliklerimizin küresel standartları belirleyeceği konusunda iyimseriz. IAA MOBILITY, Bu dönüşümü ortak bir başarı öyküsüne dönüştürmek için otomotiv endüstrisinin güçlü iradesini ve yenilikçi olma yeteneğini gösteren değişim sinyali, Münih'ten dünyaya yayılan ruhtur.
 
Hevesli ziyaretçiler, insanların mobilitenin geleceğine olan büyük ilgisinin altını çiziyor ve sürdürülebilir ve dijital araçların çok önemli bir rol oynadığı inancını yansıtıyor. Açık Alan'da ve IAA Zirvesi'nde siyaset, toplum ve iş dünyasından paydaşlarla yapılan yoğun diyalog ve yapıcı tartışmalar, iklim nötr hareketliliğe ulaşmada çok önemli bir girişim oldu" dedi.
 
Toplamda 38 ülkeden yaklaşık 750 katılımcı, IAA MOBILITY 2023'te 300'den fazla dünya prömiyeri ve yenilik sundu. Her iki katılımcıdan biri yurt dışından geldi. Ziyaretçiler arasında yüksek düzeyde uluslararasılık da belirgindi: neredeyse yüzde 30'u yurt dışından, 109 ülkedendi. 82 ülkeden 3.700'den fazla gazeteci IAA MOBILITY için akredite oldu. Uluslararası kapsam, IAA MOBILITY 2021'e kıyasla yüzde 70 arttığı gözlemlendi.
IAA MOBILITY'nin odak noktalarından biri halkla açık diyalog ve yapıcı fikir alışverişinde bulunmaktır. Münih'teki Marienplatz'taki Vatandaş Laboratuvarı, hareketliliğin geleceği ve kentsel gelişim üzerine 65 panel ve çalıştaya ev sahipliği yaptı. Ücretsiz Açık Hava konserleri gibi ailelere ve kültürel etkinliklere yönelik teklifler de olağanüstü bir ilgiyle karşılandı.
 
IAA Mobilty'nin yenilikleri
 
Volkswagen, elektrikli araçlardan, içten yanmalı ve hibrit araçlara kadar verimlilik, sezgisel kullanım ve yüksek kaliteyle öne çıkan tüm yeni modellerini IAA Mobility’de gösterdi.
 
Mercedes, bir sonraki nesil kompakt sedan-coupe modeli CLA’nın konsept çalışmasıyla fuarın yıldızlarından biri oldu. Radikal bir tasarım değişikliğiyle dikkat çeken CLA Concept, “Defining Class” sloganıyla lanse edildi.
 
BMW, MINI ve BMW Motorrad ile kendi topraklarında şov yapan BMW Grubu, BMW Vision Neue Klasse ile en fazla ilgi çeken kavram araçlarından birini gösterdi. BMW’nin 60’lı yıllardan itibaren yükselişinin simgesi olan, 1602 ve 2002 gibi efsaneleri barındıran “Yeni Sınıf” yani “Neue Klasse”si, markanın ikinci büyük elektrikli atağındaki yeni bir perdeyi aralıyor.
 
Audi’nin fuarda öne çıkan modellerinden ilki, üçüncü nesil modüler bilgi-eğlence araç seti (MIB 3) ve en yeni yazılım kümesi holoride özellikli olan Q8 e-tron ve Q8 e-tron Sportback oldu. Yeni Audi Q8 e-tron, öncü Audi e-tron’un başarı öyküsünü yeni bir isim altında ileriye taşıyor.
 
Elektrikli mobilitenin ana akım öncülerinden Renault, yeni Scenic E-Tech modeliyle tamamen elektrikli seçeneklerine bir yenisini daha ekledi. İlk olarak Münih’te ortaya çıkan Scenic’in yeni neslinde artık sadece elektrikli altyapıya görev veriliyor.
 
Opel, markanın geleceğine ışık tutan konsept otomobil Experimental ve iki farklı elektrikli güç-aktarma seçeneğiyle yenilenen küçük sınıf hatchback modeli Corsa’nın dünya lansmanlarını gerçekleştirdi. Fuarda ilk kez gösterilen yeni aydınlatmalı marka logosu “Opel Şimşek”i ise, Alman markanın imzası niteliğindeki “Opel Compass”ın merkezinde yer alıyor. Münih’te ayrıca Opel Rocks e-XTREME ve Rocks Elektrik KARGO da sergilendi. 
E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz