Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Maxion İnci’den mesleki eğitime destek

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 13.12.2017 08:34:00

Maxion Wheels ve İnci Holding ortaklığı olan Maxion İnci Jant Grubu’nun Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan Maxion İnci Alüminyum İşletmesi’nde, Cevdet İnci Eğitim Vakfı desteği ve Manisa Yunusemre Mesleki Eğitim Merkezi işbirliği ile Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Mesleki Eğitim Merkez Şubesi açıldı. İşletmede, makine teknolojileri alanında CNC Operatörü yetiştirmek üzere eğitim verilecek.

Maxion İnci Alüminyum, ‘Eğitime destek, geleceğe hizmet’ anlayışıyla her fırsatta sürdürülebilir başarı için eğitim yatırımının önemini vurgulayan Cevdet İnci Eğitim Vakfı, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Manisa Yunusemre Mesleki Eğitim Merkezi işbirliği ile makine teknolojileri alanında “CNC Operatörü” yetiştirmek için harekete geçti. Maxion İnci Alüminyum İşletmesi’nde açılan ‘Mesleki Eğitim Merkez Şubesi’nde “CNC Operatörü” yetiştirmeyi amaçlayan teorik ve pratik eğitimlerle otomotiv yan sanayi sektörüne nitelikli eleman kazandırılması hedefleniyor.
Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan Maxion İnci Alüminyum işletmesinde yapılan eğitimlerde haftanın bir günü teorik eğitim veriliyor, dört gün ise atölye çalışmaları yapılıyor.
4 yıllık programa katılmak için, 14 yaşını dolduran ve zorunlu temel eğitimi tamamlayan öğrenciler, Maxion İnci Alüminyum İnsan Kaynakları departmanına başvurarak kayıtlarını yaptırdılar. Programı tamamlayan öğrenciler, “meslek lisesi mezunu” diploması alacak. Ayrıca Maxion İnci Alüminyum işletmesinde çalışma olanağına sahip olacaklar.
Maxion İnci ve Maxion Jantaş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Zaim “Her  zaman en fazla  önem verdiğimiz ve kendimize misyon edindiğimiz insana olan yatırımlarımız devam ediyor. Ülkemizin genç ve dinamik insan kaynağı potansiyelinin nitelikli iş gücüne dönüştürebilmesi için eğitim çok önemli ve bu konuda sanayiciler olarak bizlere de görev düşüyor. Bu projede, otomotiv yan sanayi sektörüne nitelikli eleman yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Böylece sektörümüze katkıda bulunmanın yanı sıra gençlerimize vereceğimiz nitelikli eğitimle onları meslek sahibi yaparak, yarınlara güvenle bakmalarını istiyoruz. Önümüzdeki dönemde diğer üretim bölümlerini projeye dahil ederek projenin kapsamını genişleteceğiz. Bu çok önemli misyonumuza katkıda bulunacak projemizin gerçekleşmesini sağlayan Maxion İnci yönetim ekibimizi gönülden kutluyor ve çok değerli katkılarından ve işbirliklerinden dolayı Manisa Yunus Emre Mesleki Eğitim Merkezi’ne, Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve Cevdet İnci Eğitim Vakfı’na şükranlarımı sunuyorum.“ dedi.
Projenin topluma artı değer katacağına inandığını belirten Cevdet İnci Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Şerife İnci Eren, “Türkiye’nin en büyük zenginliği genç nüfusu. Biz de yarınlarımız olan gençlerimize doğru eğitim imkânı sunarak onları topluma faydalı bireyler haline getirmeyi amaçlıyoruz. Ülkemizin değerlerine güvenerek, gençlerimizin enerjisiyle geleceğe umutla bakıyoruz” dedi.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz