Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Otomosyon ve Robotlar İstihdamın Geleceğini Şekillendirecek

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 27.10.2022 09:48:00

Tedarik zinciri değişimleri nedeniyle önümüzdeki üç yıl içinde ABD ve Avrupa'daki işletmelerin yüzde 70'i robotik ve otomasyona yatırım planlarken dört eğitim kuruluşundan yalnızca biri öğretim programlarında robotları kullanıyor.

ABB küresel anketi, ABD ve Avrupa işletmelerinde, küresel zorluklar karşısında dayanıklılık oluşturmak için yeniden veya yakın çevreye konumlanma operasyonlarına yönelik artan eğilimlere cevap verme ve stratejilerin başarılı olması için gerekli becerilere sahip olunması özelinde önemli bir eğitim açığı olduğunu ortaya koydu.
ABB Robotik ve İmalat Otomasyonu Başkanı Sami Atiya, “Dünya sürekli gelişiyor - işletmeler, robotik otomasyonun kilit bir rol oynamasıyla birlikte çeşitli zorluklar ve belirsizlikler için operasyonlarını geleceğe hazır hale getirebilmek adına mevcut yapıları değiştiriyor ve yeni teknolojileri benimsiyor. Mevcut ve gelecekteki iş gücümüzü robotik ve otomasyon çağında gelişmeye hazırlamak için sürekli eğitime önemli bir yatırıma ihtiyacımız var; bu, yalnızca gördüğümüz yaygın değişimlere hazırlanmak için değil, ileriye dönük müreffeh toplumlar yaratmak için de önemlidir.” dedi. 
 
ABB'nin ABD'li ve Avrupalı iş liderlerine yönelik 2022 araştırması, Avrupalı işletmelerin yüzde 74'ünün ve ABD'li işletmelerin yüzde 70'inin, daha sürdürülebilir bir küresel ayak izi ve küresel belirsizlikler nedeniyle oluşan işgücü kıtlığına bir yanıt olarak, tedarik zinciri dayanıklılıklarını oluşturmak için yeniden veya yakın çevreye konumlanma operasyonlarını planlıyorlar. 
E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz