Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Pandemide Vites Değiştirerek Sektöre Yeniden Enerji Vermek

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 11.05.2021 06:51:00

Stratejimizin sloganı “Akıllı, Çevreci ve  Sürdürülebilir” çözümler üretmek. Bu üç kavramı ayrı ayrı değerlendirmek mümkün değil, esasında birbirine geçmiş durumda… 

 

Albert SAYDAM

TAYSAD Yönetim Kurulu Başkanı

 

Pandemi nedeniyle araç üreticileri kaynak arayışını hızlandırıp, çeşitlendirmek istiyor. Bu ülkemiz için büyük bir fırsat. Türkiye otomotiv tedarik sanayisi, Türkiye genel ekonomik performansının üstünde bir başarı gösterdi. Bunu, daha yüksek seviyeye taşımak yeni dönemin en önemli görevlerinden biri olacak.

TAYSAD olarak 5 yıllık stratejimizin 4 tane sac ayağı var. Bunlar yeni teknolojiler, ihracat artışı, rekabetçi tedarik sanayi ve güçlü dernek. Artık zaman icraat zamanı, uzun uzun burada bunların detayına girmeyeceğim. Ama bu sac ayaklarından yeni teknolojiler konusunda önemli bir gelişme için yoğun mesai harcadığımızı paylaşmak isterim.

Stratejimizin sloganı “Akıllı, Çevreci ve  Sürdürülebilir” çözümler üretmek. Bu üç kavramı ayrı ayrı değerlendirmek mümkün değil, esasında birbirine geçmiş durumda… Akıllı çözümler olmadan çevreye yönelik adımlar, çevreyi dikkate almadan sürdürebilirlik, sürdürebilirliği sağlayan akıllı çözümleri tesis etmek mümkün değil. 

Bunun yanında yeniden tarif edilen iş modellerinde Start-up’lar kesinlikle dikkat edilmesi gereken bir olgu. Şu ana kadar ülkemizden otomotiv dışında yemek, servis veya oyun şirketi olarak “unicorn”/tekboynuz çıkmış girişimler var. Otomotivde durum biraz daha karmaşık ve zor. Ürün tasarımı, belgelendirme, onay ve benzeri süreçler bu tip şirketlerin önünde engel gibi duruyor. Yeni dönemde Start-up’lar ile daha yakın ilişkiler kurarak, tecrübelerimizi aktarmak ve bu süreçlerde onlara rehberlik ederek geliştirmek istiyoruz. 

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz