Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Türk Otomotiv Sanayi Tanıtma Grubu Car Sempozyumu'na Katıldı

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 29.07.2022 10:43:00

Almanya'nın Bochum kentinde düzenlenen Otomobil Sempozyumu'nda otomotiv ve tedarik sanayi ve ilgili sanayi dallarından yöneticiler, karar vericiler ve uzmanlar bir araya geldi. Sempozyumda Türk otomobil dernekleri OİB ve TAYSAD, TAYSAD Başkanı Albert Saydam ve 10. Dönem TAYSAD Başkanı Alper Kanca tarafından temsil edildi.

Bochum'daki Car Sempozyumu'nda konuşan Albert Saydam, Avrupalı ​​otomobil üreticilerinin giderek daha fazla Türk tedarikçilere odaklandığını söyledi. Albert Saydam, "Avrupa ve Alman tedarik zincirlerinde Türk tedarikçilerin stratejik önemi artıyor. Esnek, güvenilir ve etkin lojistiğe sahibiz. Son zamanlarda Türk otomotiv tedarikçileri Alman tedarik zinciri yasalarına uyum sağladı ve Avrupa yasal standartlarıyla uyumlu hale geldiler. Ayrıca, 24 saat içinde kapıdan kapıya teslim edilen yüksek kaliteli ürünler sunuyoruz" diye konuştu.
 
Alman otomotiv sektörünün Türk tedarikçilere olan ilgisi de buna paralel olarak yüksekti. Otomotiv endüstrisi, içten yanmalı motorun yerini elektrikli tahrike, sürücünün yerini tam otomatik e-mobiliteye bıraktığı radikal bir değişim geçiriyor. Türkiye halihazırda Avrupa'ya tam otonom elektrikli otobüs ihraç ediyor, ilk yerli elektrikli otomobili TOGG çok yakında piyasaya çıkacak ve ülkedeki şarj istasyonlarının sayısı da hızla artıyor.
 
Buna bağlı olarak, elektrik üretimi ve yenilenebilir enerjiler de önem kazanmaktadır. Birkaç yıl önce hafiflik, uygun fiyat ve erişilebilirlik otomobil üreticileri için tedarikçi seçiminde belirleyici kriterler iken, enerji kaynaklarının sürdürülebilirliği ve yenilenebilirliği giderek daha önemli hale geliyor. Otomotiv üreticileri, yenilenebilir enerji kullanılarak sürdürülebilir şekilde üretilen otomotiv parçalarını ve bileşenlerini tercih ediyor.
 
Alper Kanca'ya göre Türk otomotiv sektörü bu konudaki gereksinimlerin birçoğunu şimdiden karşıladığını dile getirerek, "Türkiye'de elektrik kapasitelerinde yenilenebilir enerjilerin payı yüzde 53,3. Bu konuda Almanya'ya yakınız (yüzde 60,5), Hollanda'nın (yüzde 49,7), İtalya'nın (yüzde 48,7) ve Fransa'nın (yüzde 42,7) ise önündeyiz" açıklamasında bulundu.
E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz