Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Türk ve Alman Otomotiv Üretici ve Tedarikçileri Stuttgart’ta Buluştu

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 29.07.2022 10:40:00

Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) ve TAYSAD tarafından, Türk otomotiv endüstrisinin tanıtımı amacıyla düzenlenen Yuvarlak Masa toplantısında, Türk ve Alman firmalarının temsilcileri ikili iş ve iş birliği perspektifleri üzerine fikir alışverişinde bulundu. Toplantıya çok sayıda basın mensubu da katıldı.

Türkiye binek otomobillerde AB pazarının en büyük ikinci tedarikçisidir
Toplantıda TAYSAD Başkanı Albert Saydam, Türkiye'nin sadece bir pazar olarak değil, aynı zamanda bir otomotiv ihracatçısı olması ve tedarik sanayisinin Alman üretim ve değer zincirlerine dahil olması nedeniyle de Alman otomotiv endüstrisi için önemli olduğunu vurguladı. Saydam, "Otomotiv alanında Almanya-Türkiye arasındaki ticaret hacmi sürekli artmasına rağmen, ticaret ve iş birliği potansiyeli henüz tüketilmiş değil.
 
Avrupa'da denizaşırı tedarik zincirlerindeki gecikmeler nedeniyle üretim durmak zorunda kaldı. Size çözümü sunuyoruz: Türkiye'den satın almaya karar verirseniz, üretiminiz bir daha asla durmaz. Çünkü Türk otomotiv endüstrisi, kapıdan kapıya 24 saat içinde teslim edilen yüksek kaliteli ürünler tedarik ediyor.
BME, Federal Malzeme Yönetimi, Satın Alma ve Lojistik Derneği tarafından yapılan bir araştırmaya göre, ankete katılan şirketlerin yüzde 24'ü, Türkiye'yi yedek teslimatlar veya tedarik zincirlerinde ayarlamalar için güvenilir bir alternatif ülke olarak görüyor. Daimler, Audi ve Volkswagen gibi birçok Alman araç üreticisi Türkiye'den parça temin ediyor.  BMW de kısa süre önce Türkiye'den tedarikte bulunma kararı aldı" diye konuştu.
 
OİB Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Tunçdöken
Tunçdöken, Türkiye’de karbonsuzlaştırmada kaydedilen ilerlemeye ve yenilenebilir enerjilerin muazzam gelişmeye dikkat çekti. 
 
TAYSAD 10. Dönem Başkanı Alper Kanca 
Konuşmasında, Türk otomotiv ve tedarik sanayisinin pek çok avantajına da değinen Kanca, “Esnek üretim, hızlı lojistik, rekabet avantajı ve elverişli coğrafi konumu ile Türkiye, Avrupa, Asya ve Afrika arasında bir merkez ve aynı zamanda üç kıtadaki pazarlar için de önemli bir sıçrama tahtasıdır. Türkiye, uzun yıllara dayanan üretim tecrübesine, iyi eğitimli bir iş gücüne ve son teknoloji, iyi donanımlı araştırma ve geliştirme merkezlerine sahiptir. Dünyanın en büyük 100 otomotiv tedarikçisinden 30'unun Türkiye'de üretim tesisleri var” dedi.
E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz