Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Etkili Değişimler Yaşayacağız

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 25.01.2021 10:24:00

2020’ye damga vuran yerli ve milli otomobilin sahneye çıkması ve kendi ekonomisini yaratmasıyla yeni ve tarihi bir dönem başlayacak.

 

NURGÜL  YENİGÜN URAS

Opaş  Otomotiv San. Ve Tic. A.Ş

Yönetim Kurulu Üyesi

 

Otomobil dört tekerlekten oluşan 150 yıllık algısının ötesine geçip ulaşım aracı olmaktan çıkıyor, teknolojik ve akıllı bir araca dönüşüyor. 2020’den 2030’a kadar geçecek 10 yılda küresel sektör geçmiş 50 yıldan çok daha etkili değişimler yaşayacak.

Dünyanın altıncı büyük ekonomisi olan otomotiv sektörünün, 150 yıllık tarihinin ardından radikal bir değişimin kıyısına geldiğini söyleyebilirim.

2020’e damga vuran yerli ve milli otomobilin sahneye çıkması ve kendi ekonomisini yaratmasıyla yeni ve tarihi bir dönem başlayacak.

Rakamsal bazda yaşanan değişim, otomotivin bir dönüşüm dönemine girdiğini gösteriyor.

Otomobil sadece bir ulaşım aracı, basitleştirilmiş bir endüstriyel meta olmaktan çıkıyor, farklı teknolojilerle konsolide oluyor, teknolojik ve akıllı bir cihaza dönüşüyor. Teknoloji fuarlarında teknoloji şirketlerinin ürettiği konsept otomobillerin konuşulması bunun kanıtı.

Yeni ve tarihi bir döneme giriliyor. 2028-2030 yıllarına kadar sürmesi beklenen çok ciddi bir dönüşüm süreci söz konusu. Sektör, maliyeti ve rekabeti yüksek, tek doğrunun olmadığı, biraz da karanlık ve zorlu bir tünele giriyor. Küresel otomotiv sektörünün geleceğini otonom sürüş, bağlanabilirlik, elektrifikasyon, mobilite ve araç paylaşımı gibi “Mega trendler” şekillendirecek..

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz