Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Malzeme Tedariğini Yakından Takip Ediyoruz

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 20.09.2020 08:27:00

İşimizin sürekliliği için bu süreci çalışan sağlığı, etkin tedarikçi yönetimi ve satış olmak üzere üç başlıkta yönetiyoruz diyebilirim. Bu başlıklar 3’lü saç ayağı gibi, bir başlıkta sıkıntı yaşadığımız zaman işimizin tamamını etkileyen bir faktör olarak ön plana çıkıyor.

 

Sinan ZIRHLI
NSK Group İcra Kurulu Üyesi,
NSK Otomotiv Genel Müdürü

 

NSK Group olarak ROTA markası ile 3 fabrikamızda direksiyon, süspansiyon ve hidrolik parçalar üretiyoruz. Bizim tedarikçilerimizden aldığımız malzemeler çelik boru, bağlantı elemanları ve kauçuk hammaddesi vb. ürünler oluyor. Covid-19 sürecinde tedarikçilerimiz ile etkin bir iletişim içerisinde olduk. Tedarikte bir sıkıntı yaşamamak için onların bu süreçteki durumlarını da çok dikkatli bir şekilde izledik. Bunun bir sonucu olarak üretime hiç ara vermeden çalıştık ve hammadde tedarik etme noktasında yönetemeyeceğimiz bir sorun ile karşılaşmadık.
Üretim yapan bir firma olarak bizde müşterilerimiz için tedarik zincirinin bir parçasıyız. Bizim ürünlerimizi tedarik eden 100’den fazla ülkede 250’den fazla müşterimiz var. Şirket olarak ticari araçlar ve traktörler için yedek parça üretimi yapıyoruz. Pandemi sürecinde, birçok ülkenin lojistik hizmetleri ve tarım sektörünü öncelikli sektör olarak belirlemesi ile siparişlerde üretime ara verecek kadar bir azalma yaşamadık. Tarımda çalışan traktörler ve bizlere gıda ulaştıran kamyonlar durmasın diye bizde yedek parça üretmeye ve tüm dünyaya ihraç etmeye durmaksızın devam ettik. İhracat süreçlerinde de sevkiyat yapacağımız her ülke için durumu ayrı ayrı takip ettik ve büyük bir sorun ile karşılaşmadan bu dönemi geçirdik diyebilirim. Bursa’da bulunan 3 fabrikalarımızda en üst seviyede önlemler alarak; İstanbul, São Paulo ve New Jersey’de bulunan satış pazarlama ofislerimizde de evden çalışma modeline geçerek; üretime devam etmeyi ülkemize ve toplumumuza karşı bir görev olarak gördük.
İşimizin sürekliliği için bu süreci çalışan sağlığı, etkin tedarikçi yönetimi ve satış olmak üzere üç başlıkta yönetiyoruz diyebilirim. Bu başlıklar 3’lü saç ayağı gibi, bir başlıkta sıkıntı yaşadığımız zaman işimizin tamamını etkileyen bir faktör olarak ön plana çıkıyor.
Çalışanlarımızın sağlığı, işimizi sürdürebilmek için en önemli başlık olarak ortaya çıkıyor. Covid-19 sürecinde vardiyaların ve molaların yeniden düzenlenmesi başta olmak üzere onlarca önlem aldık. Birçok alanda yeni normale dönülmüş olmasına rağmen biz şirket olarak salgın döneminde aldığımız sıkı tedbirleri iyileştirerek fabrikalarımızda çalışmaya devam ediyoruz. Satış ofislerimiz ise haftada bir gün ofise geliyor, diğer günler ise evden çalışıyor.
İşimizin sürekliliği için üretimde kullandığımız malzemelerin tedariği yakından takip ettiğimiz bir diğer başlık olarak ortaya çıkıyor. Tedarikçilerimizin durumunu sürekli gözlem altında tutuyoruz. Özellikle zorunlu olarak tek tedarikçi çalıştığımız firmalar ile de etkin iletişim içindeyiz. İhtiyaç olması durumunda alternatif tedarikçileri devreye alınması dahil birçok altyapı hazırlığı yaptık.
Lojistik sektöründe çalışan ticari araçlar ve tarım sektöründe çalışan traktörlere yedek parça üretimi yaptığımız için salgın sürecini çok az iş kaybı ile geçiren şanslı bir şirket olduk. Normalleşme süreci ile 3. ve 4. çeyrek için beklentimiz salgın öncesi belirlediğimiz hedefleri yakalamak olacak. Biz bu hedef çerçevesinde işimize odaklandık. Fakat bunun için bizim normale dönmemiz kadar özellikle Avrupa başta olmak üzere, ihracat yaptığımız ülkelerinde normale dönmesi belirleyici olacaktır diye düşünüyorum. l

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz