Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Yarın Mutluysak Başarılıyız

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 24.01.2021 11:37:00

Telefon ve bilgisayarlarda 10 yıl önce dokunmatik bir çığır açmışken şimdi sesli ve 3 boyutlu teknolojiler ön plana çıkıyor. 

HAKAN SÜZER

Marelli Mako

 

Bilişim Teknolojileri Müdürü

 

NİHAT TİKMESÜLEYMAN

Marelli Mako

Lojistik Müdürü

 

 

10 yıl sonra başka bir değişimi konuşacağız

Hakan Süzer: 10 yıl önce iş hayatına daha durağanmış bakıyordum. Ancak 10 yılda o kadar değişim oldu ki, şimdi karşılaştırmak bile kolay değil. Baştan sona tüm süreç ve insanlar değişti. 10 yıl sonra çok daha farklı olacak muhakkak.

Bu 10 yılda adaptasyon yeteneğimiz arttı. Ancak değişimlerin fazla olması yeni gelişmelerden daha çok uyum sağlamaya çaba sarf etmemize neden oldu.

Mutluysak başarılıyız

Nihat Tikmesüleyman: Kendi alanımızda en iyiye ulaşmak için gayret gösteririz . Bu gayret bizi mutlu ve tatmin ediyorsa, başarıdır. Yani mutluysak başarılıyızdır. Başarı sadece güç ve para demek değildir. Aslında Warren Buffet’ın şu sözünü çok doğru buluyorum “Başarıyı, beni kaç kişinin sevdiği ile ölçüyorum.”

Sonuç odaklı çalışıyoruz

10 yıl öncesinde hedeflerimizi gerçekleştiremediğimizde neden bunu yapamadığımızı açıklamaya çalışıyorduk. Bugün bu hedeflere ulaşabilmek için nelerin ne zaman kimler tarafından yapılması gerektiğini konuşuyoruz. Ve daha fazla sonuç odaklı çalışıyoruz.

Geleceğin mobilitesi

Salgın süreci otomotivdeki yeni eğilimleri baltalamış olsa da, beş temel değişim bizi bekliyor. Gelecekte mobilitenin daha kolay, esnek ve bireysel olacağı bunun da ortak kullanılan araçlarla olacağı beklenmekte.Bu 5 temel eğilim; Elektrik araçların artması, otonom sürüş, ortak kullanılabilirlik, birbirleriyle haberleşen araçlar ve yıllık yenilenebilir araçların devreye girmesi olarak değerlendiriliyor.

Hakan Süzer: Teknolojik gelişme hızı asimptotik şekilde artıyor. Gerçekten inanılmaz, telefonlarda ve bilgisayarlarda 10 yıl önce dokunmatik bir çığır açmışken şimdi sesli ve 3 boyutlu teknolojiler ön plana çıkıyor. Biz bazen bu gelişimin biraz gerisine düşebiliyoruz. Klasik yöntem ve araçlar giderek yerini dijital dönüşüme bırakacak. 

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz