Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Yeni Dalgayı Yakalamak

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 18.03.2021 10:44:00

Gelen trendleri doğru analiz edebilmek, fırsatları yakalayabilmek ve ilgili akıllı ulaşım sistemlerine yatırım yapabilmek adına, kurumsal risk sermayesi fonumuz
F+ Ventures’ı kurduk. Hedefimizi “Yeni dalgayı yakalamak” olarak belirlemiştik.

 

Ahu Büyükkuşoğlu SERTER
Fark Holding Başkanı
Arya Kadın Yatırım Platformu Kurucusu

 

Yeni iş birlikleri yaratmayı bir yatırım olarak görüyorum
Girişimleri seçerken; sadece lokal pazara değil, Türkiye’den çıkıp, global olma şansı yakalayabilecek, ölçeklenebilir, teknoloji bazlı, etki yaratabilecek kapasiteye sahip ve dönüşüm merkezimiz Fark Labs dikeyleri olan mobilite, yaşam bilimleri ve sürdürülebilir yaşam tarzı alanlarında network’ümüz ve yetkinliğimizle kaldıraç etkisi yaratabileceklerimizi seçiyorum.


İlk iç girişimlerimizden olan Comodif’le plastik bilgimizin dışına çıkarak, yazılım yetkinliği olan bir girişim geliştirerek, otomotiv deneyimimizi farklı bir alanda ilerlettik. Son yatırımlarımızdan olan Spirohome ise hastane hassasiyeti düzeyinde sonuçlara sahip olan spirometrelerin, güncel teknolojilerle akıllı hale geldiği, global ölçekte ev kullanımına taşıyan bir girişimin parçası oldu.


Yatırım konusunu; sadece sermaye odaklı değerlendirmek yerine onları doğru network, doğru bilgi kaynaklarıyla buluşturmayı ve yeni iş birlikleri yaratmayı da bir yatırım olarak görüyorum. Girişimcinin kendisi, ekibi ve bulunduğu pazarın gelecek potansiyeli de girişimi finansal açıdan değerlendirmek kadar önemli.
Akıllı ulaşım teknolojileri çözümleri beraberinde getiriyor


Tüm dünya, teknolojiyi de kullanarak şehirlerin problemlerine çözüm üretmek için çalışıyor. Bunlardan belki de en kritiği, ulaşım ve trafik. Akıllı ulaşım teknolojileri; bu probleme, çözümleriyle beraber geliyor. Otonom araçlar, elektrikli araçlar, mikromobilite, drone delivery, gerçek zamanlı optimizasyon ve tahminleme sistemleri… Bu teknolojiler; daha doğrusu mega trendler, ulaşımı ve aynı zamanda otomotivi başta olmak üzere birçok sektörü, yıkıcı bir şekilde değiştiriyor.


Arya Kadın Platformu
Arya Kadın Yatırım Platformu; 2013 yılında, kadının kendini ve diğer tüm kadınları en değerli fırsat olarak görüp, kadın liderliğinde dünyayı dönüştürme hedefiyle yolculuğuna başladı.


Arya; kadının sosyal ve ekonomik anlamda güçlenmesini sağlayarak, toplumsal cinsiyet eşitliğini destekliyor, kadınların doğru bilgi, doğru network ve doğru sermaye kaynaklarını keşfetmesine ve erişmesine aracılık ediyor.


Çalışmalarını, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları kapsamında “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği”, “İnsana Yakışır İş ve Ekonomik Büyüme” ve “Eşitsizliklerin Azaltılması” hedefleri doğrultusunda yürütüyor.

 

Bugüne kadar F+ Ventures ile yatırım yaptığımız şirketler:

ChargePoint

14 ülkede faaliyet gösteren bağımsız olarak sahip olunan EV şarj istasyonlarının en büyük çevrimiçi ağını işletiyor ve teknolojiyi içinde kullanıyor.

Valens

Teknolojisi; araçlardaki veri, güç, ses ve video aktarımını tek kablo üzerinden kayıpsız iletip, kablo ağırlığını azaltarak hafifleme sağlıyor.

GarajSepeti

İkinci el araç alım ve satım deneyimini dönüştürüyor.

 

Kendi içimizden çıkan girişimler:

Comodif

Açık kaynaklı modern yazılım ve geliştirme araçları kullanılarak kurgulanmış akıllı araç telematik veri platformu.

Duckt

Tak-çalıştır adaptörü ve istasyonlarıyla, marka ve modelden bağımsız olarak scooter pazarının tamamına park etme, güvenli bir şekilde kilitleme ve şarj etme hizmeti sunuyor.
 

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz