Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Al-Kor Grup Genel Müdür Yardımcısı (Ar-Ge) Erol Divanyan: “Ürün Grupları Kendi İçlerinde Evrimleşerek Farklılaşıyor”

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 1.11.2018 10:55:00

Otomotiv aydınlatma sistemlerinde, LED teknolojisinin gelişmesi ve yaygınlaşmasıyla, yeteneklerimize optik mühendisliğimizi de ekleyerek, teknolojik ürünler geliştirmekteyiz

Otomotivdeki son gelişmelere bağlı olarak, günümüzde araç mekanik aksamlarının yönetim sistemleri ve kullanıcı arayüzleri, elektroniğe ve dijitalleşmeye dönüşmüştür. Gelecekte bunların daha da artacağını öngörerek, CAN-BUS, LIN-BUS altyapısını kullanan ürünlerin geliştirilmesine yönelik stratejik hedeflerimize ulaşmak üzere çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Yakın gelecekte de, araçların birbirleriyle haberleşmeleri, çevre ağlar üzerinden ya da doğrudan mobil cihazlar yardımıyla programlanabiliyor olmaları, sonraki nesil otonom aracın vazgeçilmez unsurları olacaktır.
Yeni teknolojilerin yaygınlaşmasıyla, ürün grupları da kendi içlerinde evrimleşerek farklılaşıyor. Firmamızın uzmanlık alanında olan otomotiv aydınlatma sistemlerinde, LED teknolojisinin gelişmesi ve yaygınlaşmasıyla, yeteneklerimize optik mühendisliğimizi de ekleyerek, teknolojik ürünler geliştirmekteyiz. Elektronik devre ve yazılım geliştirme konularında, insana yatırım yaparak ekibimizi geliştirmekte ve geleceğe hazırlanmaktayız. Aydınlatma dışında, elektrikli otomobiller için mekatronik sistemler geliştirme ve aracın ağırlığını azaltmaya yönelik, kompozit malzemeler ile, ileri mühendislik teknolojileri üzerinde yoğunlaşmaktayız.
Mühendislik, Ar-Ge ve inovasyon yeteneğinizin gelişimi için; meslek içi eğitim, yurtiçi ve yurtdışı seminer, kongre ve fuarlara katılım, OEM’ler ile yakın temas ve pazar taleplerine yoğunlaşarak farkındalık oluşturuyoruz. Ayrıca, geniş kadrolu ar-ge merkezimizde, farklı meslek gruplarından teknik personelin katılımıyla fikir havuzları, tartışma ve değerlendirme yöntemleri uyguluyoruz.
Yurt içi ve yurt dışı üniversiteler ile projeler gerçekleştirmekteyiz. Bunların dışında ileri teknoloji üreten batılı şirketler ile görüşüp iş birlikleri yapmaktayız.
Gelişen teknolojiye uyum sağlamak için, yazılım ve donanım yatırımlarının paralelinde, insan kaynaklarımızı da yurtiçi ve yurtdışı üniversite ve kurslar ile eğitime tabi tutarak, yetkinlik seviyemizi artırıyoruz. Sanayi-üniversite işbirliği ile, genç ve dinamik personel istihdamı sağlarken, akademik ilerlemeleri de takip ederek sürekli gelişmeye devam ediyoruz.
Yeni teknolojiler güvenlik anlamında tatmin edici düzeye ulaşmış durumdalar. Otomobil teknolojisinin yükselmesi kaza önleme sistemleri açısından çok mühim bir faktördür. Fakat, bu gücün kontrolü anlamında inisiyatif, biz insanlarda olmalı. Bunun için geliştirme süreçlerinde yazılıma ve donanıma uygulanacak olan testleri çok iyi kurgulamak, tüm olasılıkları ve risk analizlerini iyi yapmak gerektiğini düşünüyorum.
Yani çok iyi bir mühendislik altyapısı ile, eksiksiz doğrulanmış tasarımı hedefleyen, katma değeri yüksek değerli ürünler geliştirmeliyiz.
 

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz