Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



İTÜ ARI Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Deniz Tunçalp: “İnternet Dünyasının Bir Oyuncusu Olarak Konumlanmalı”

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 1.11.2018 11:03:00

Otomotiv sektörünün oyuncuları, kendilerini üretim sektöründe düşünmemeli. Sektörün geleceğine uyum sağlamak için internet dünyasının bir oyuncusu olarak konumlanmalı; Google, Apple, Facebook gibi dünya devlerine rakip ve iş birlikçi olabilecek bakış açısına, güce sahip olmalılar.

Otomotiv sektörü bir teknoloji sıçramasına doğru gidiyor. Sabit telefondan mobil telefona, mobil telefondan akıllı telefona geçişte olduğu gibi bir sıçrama olacak. Otomotiv sektörünün doğası, yapısı, tüketim şekli, araba sahipliği, araçtan alınan hizmetler, o arabayı var eden teknoloji A’dan Z’ye değişecek.
Dolayısıyla, otomotiv sektörünün oyuncuları, kendilerini üretim sektöründe düşünmemeli. Sektörün geleceğine uyum sağlamak için internet dünyasının bir oyuncusu olarak konumlanmalı; Google, Apple, Facebook gibi dünya devlerine rakip ve iş birlikçi olabilecek bakış açısına, güce sahip olmalılar.
Türkiye otomotivde bir imalat devi. Dolayısıyla, üretimdeki kabiliyeti, derinliği ve geçmişi sebebiyle bu teknolojik değişimden en çok etkilenecek ülke de Türkiye olabilir. Otomotivciler, ekiplerine yenilikçi iş geliştirme uzmanları ekleyerek, geleneksel otomotiv sektöründe olmayan inovasyonlara odaklanmalı ve bu bakış açısını alışkanlık haline getirmeli.
Bugün nasıl ülkemizdeki önde gelen, farklı sektörlerden firmalar, sektörleri dışındaki inovasyonlardan besleniyorlarsa, otomotiv oyuncuları da Teknoparklarda, Kuluçka Merkezleri’nde internet ve bilgiye dayalı inovasyonları anlamaya çalışarak, kendi iş modelleriyle entegre etmeleri gerek. Çünkü yenilik tam da oralardan çıkacak ve böylece sektör geleceğe hazırlanmış olacak.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz