Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Alman Basını Otomotiv Endüstrisini Yakından Takip Ediyor

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 19.08.2019 20:21:00

Alman ekonomi basını, Volkswagen’in (VW) yeni fabrika planı için en güçlü aday gösterilen Türkiye’nin otomotiv sektörünü yakın markaja aldı. TAYSAD ile İTO birlikte düzenlediği etkinlik kapsamında Türkiye’ye gelen Alman basını, Bursa, Kocaeli ve İstanbul’daki otomotiv fabrikaları ile Ar-Ge merkezlerini ziyaret ederek, Türkiye’nin otomotiv endüstrisinde yakaladığı ivmeye yakından tanıklık etme imkanı elde etti.

Türkiye’nin, Volkswagen’in yeni fabrika yatırımı için en güçlü aday olarak gösterildiği bu günlerde, Alman basını da Türkiye’ye önemli bir ziyarette bulundu. TAYSAD ve İTO iş birliğiyle Türkiye’ye gelen Alman basın heyeti, Bursa, Kocaeli ve İstanbul’da yer alan birçok otomotiv fabrikası ile Ford Otosan, Coşkunöz, Mako, Benteler, Takosan, Maysan Mando gibi tedarik firmalarını ziyaret ederek, Türk otomotiv sektörünün geçmişten günümüze yakaladığı ivmeyi yakından takip etme imkanı elde etti. Türk otomotiv sanayinin elde ettiği başarılar konusunda bilgilendirilen Alman ekonomi gazetecileri, otomotiv tedarik sanayi konusunda Türkiye’nin geldiği noktayı da yakından takip etme imkanı elde etti.
Türkiye, Avrupa için kilit bir merkez
Etkinlik kapsamında düzenlenen basın toplantısında ise Türkiye’nin ekonomik yapısı ve otomotiv sanayinin bu yapıdaki konumu hakkında bilgiler verildi. Toplantıda; Türkiye’nin güçlü bir ekonomiye, hatırı sayılır derecede bir insan sermayesine ve iş gücüne, iyi bir ulaşım alt yapısı ile lojistik bilgisine sahip olduğu aktarıldı. Türk otomotiv endüstrisinin de ekonomi noktasında merkezi bir rol oynadığının vurgulandığı toplantıda, Toyota, Ford, Fiat, Mercedes, MAN, Honda ve Renault gibi 14 farklı üreticinin 2018 yılında Türkiye’de yüzde 85’i ihraç edilen yaklaşık 1,55 milyon araç üretimini gerçekleştirdikleri belirtildi.
Türk otomotiv endüstrisinin AB’de otobüs üretiminde birinci, hafif ticari araç üretiminde üçüncü, binek otomobil üretiminde yedinci ve toplam üretiminde ise dünyada on beşinci sırada yer aldığının aktarıldığı toplantıda, Türkiye’nin Avrupa otomotiv ve tedarik sanayi endüstrisi için dünya çapında kilit bir küresel merkez olduğu vurgulandı. Toplantıda, “Ayrıca ekonomik boyutu, gelişen orta sınıfı ve genç nüfusuyla Türkiye Avrupalı otomobil markaları için de kârlı bir pazardır” ifadeleri kullanıldı. Toplantıda konuşan TAYSAD Başkanı Alper Kanca, Türk ve Avrupalı otomotiv üreticileri ile tedarik sanayi firmalarının arasındaki iş birliği potansiyelinin önemine dikkat çekti.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz