Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



AVL Araştırma ve Mühendislik Türkiye Dr. Serkan İmpram: “Teknoloji Geliştikçe Yaşam Biçimimiz Değişiyor”

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 1.11.2018 09:39:00

Günümüzde otomotivde yer alan teknolojinin büyük çoğunluğunun yazılım, elektronik ve haberleşme konuları üzerinde geliştiğini gözlemliyoruz. Bugün, otomotivdeki inovasyonun %90’ından fazlasının yazılım ve elektronikten geldiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Sektörün bu gelişmeleri süratle uygulamalarına yansıtıp katma değerli fark yaratma yarışı içinde olduğunu görüyoruz.

Son kullanıcılar, özellikle günlük hayatlarıyla alakalı teknolojik gelişmeleri artık çok yakından takip ediyor ve daha talepkar oluyorlar. Bu da, otomotiv sektörünü, müşteri isteklerini daha öncelikli olarak ele alması konusunda baskı altına alıyor. Neticede, Ar-Ge ve ürün geliştirme çalışmalarına her zamankinden fazla kaynak ayrılıyor.
Mühendislik, Ar-Ge ve inovasyon yeteneğimizin gelişimi için insana yatırım yapıyoruz
Mühendislerimizin yeni fikirler, projeler, çalışmalar içinde bulunması için uygun fırsatları yaratıyoruz. Örneğin, dünyada ileri gelen üreticiler, üniversiteler, araştırma kuruluşları ile birlikte proje temelli ortaklıklar kurarak mühendislerimizin onlarla beraber çalışmalarını sağlıyoruz.
Mühendislerimizin akademik çalışmalarını maddi ve manevi olarak destekliyoruz; yüksek lisans ve doktora çalışmaları için haftada birkaç gün derslere gitmelerine imkan sağlıyoruz. Doktora yapan bir mühendisimiz, program boyunca ilgili teşvikimiz sayesinde 40 bin TL’ye kadar karşılıksız maddi desteğimizden yararlanabilir. Patent ve yayın konularında da desteklerimiz var. Şirket bünyesinde yenilikçi projelerini hayata geçirebilecekleri laboratuvarlar kuruyoruz ve pek çok öncül çalışmaya kaynak ayırıyoruz. Ek olarak, teknik gelişimleri için şirket içinde ve dışında eğitimlere katılmalarını sağlıyoruz.
Birçok sektörde olduğu gibi mühendislikte de insan kaynağı kritik öneme sahiptir. Özellikle AVL Araştırma ve Mühendislik Türkiye gibi yoğun Ar-Ge yapan ve mühendislik hizmeti veren bir şirket için en büyük mal varlığı yetişmiş insan gücüdür. Mühendislerimizi sürekli gelişimin içerisinde tutmak önceliklerimizden biri olmalıdır. Şirket olarak bizim yaptığımız yüksek katma değerli ve ileri teknoloji içeren işlerin mühendislerimizin gelişimine çok katkı yaptığını rahatlıkla söyleyebilirim.
Teknoloji geliştikçe yaşam biçimimiz değişiyor
Her değişim önceki uygulamanın gelişmiş haline dönüşüyor. Örneğin tıp alanında önceleri sadece röntgen ile tanı koymak mümkünken, günümüzde MR/tomografi gibi daha gelişmiş imkanlar vardır. Robot teknolojileri insan kaynaklı hataları en aza indirmeye yönelik çalışmaların ortasında yer alıyor. Benzer şekilde, otomotivde de, seyir halindeyken veya kalkış ve duruş anlarında birçok yardımcı sistem bize destek oluyor. Teknoloji temelli bu çözümlerin hayatımıza olumlu yönde etki ettiğine dair net göstergeler vardır.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz