Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Bulutların Ne Kadar Üzerindeyiz?

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 8.03.2019 06:32:00

Teknolojik gelişmeler her sektörde rekabet ortamını değiştirmeye devam ediyor. Çalışma biçimlerinin her geçen gün değiştiği bu ortamda, yeniden tanımlanan iş süreçlerinin mimarı yapay zekâ olurken, Nesnelerin İnterneti teknolojisi endüstriler için oldukça önemli bir yapı sunuyor.

IoT sensörleri, işletmelere varlık takibi ve makine bakım süreçlerinde avantaj sağlarken, Kurumsal Kaynak Planlama sistemini nesnelerin internetine uyumlu bir hale getirmek, organizasyonların önceliği haline gelmeye başlıyor.

 

Bilginin İyi Yönetilmesi

Bu sayımızda Kurumsal Kaynak Planlama (ERP) konusunu ele aldık. Tedarikçilerimizin tüm iş süreçlerini veri ve bilgi yönetimi sistemi desteğiyle nasıl yönettiklerine dair ipuçlarını okurlarımıza aktardık.
ERP tüm işletme düzeyinde arz ve talep dengesini sağlayan, tedarik zincirini tamamlamak için tedarikçiler, müşteriler arasında bağlantıyı sağlayan, karar destek sistemleri için gerekli iş süreçlerini içeren, çalışanların işlerini yüksek müşteri memnuniyeti ve verimlilik ile yapmalarını ve aynı anda maliyet ve stokları düşürmelerini sağlamak için satış pazarlama, üretim, operasyon, lojistik, satınalma, finans, ürün geliştirme ve insan kaynakları arasında bütünleşmeyi sağlayan bir yönetim aracı olduğu tedarikçilerimizin ortak görüşü.
Öte yandan geçtiğimiz günlerde ‘2019 IDC Türkiye Öngörüleri’ Raporu yayınlandı. Rapora göre 2019 yılı içinde Türkiye’de kurumların gerçekleştireceği bilişim ve iletişim teknolojisi harcamaları 17,1 milyar dolar büyüklüğüne ulaşabileceği tahmin ediliyor. Bu raporda önemli bazı bulgular var. Buluta yatırım yapan şirketler, gelecek 5 yıl içinde 15 milyar dolar net yeni gelir elde edebilecek. Teknoloji harcamalarının yanında BT alanında istihdam da artacak. IDC araştırmasına göre 2022 yılında bulut bilişimle ilgili 130 bin yeni iş imkanı doğacak. Bugün, teknolojiye dayalı meslekler iş gücünün yüzde 50’sini oluştururken bu oran önümüzdeki on yılda yüzde 77’ye çıkacak.
Sonuçta tedarikçiler gelişen ve değişen dünyanın dinamiklerine hızlı tepki vermek durumundalar.
Gelecek sayımızda görüşmek üzere...
 

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz