Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Eğitim ve Teknolojiye Yatırım Yapılması Gereken Bir Süreçteyiz

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 16.07.2020 15:21:00

Geleceğe kalmak ve geleceğin  şirketi olabilmek için her sanayicinin önünde yönetmesi gereken önemli bir süreç bulunuyor. Hem eğitime hem de teknolojiye yatırım yapmaları gereken bir süreç. Covid-19 salgını ile birlikte bu teknolojik ve dijital dönüşümü kabul edip, alt yapılarını ve iş güçlerini buna uyumlu hale getirebilen şirketler ayakta kalacaklar.

 

Hakan AYDOĞDU
Tezmaksan
Genel Müdürü  


İçinde bulunduğumuz yüzyılın hayatımıza soktuğu iki önemli kavram var; Dijital dönüşüm ve Endüstri 4.0. Bu iki kavram, geleneksel üretim ve hizmet sistemlerinde yapısal değişimlere neden oluyor, bütün dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını ise değişimin/dönüşümün hızını arttırmışa benziyor. Peki Türkiye sanayisi bu dönüşümü gerçekleştirmeye hazır mı? Bu sorunun en doğru cevabı fırsatlar kadar engellerin de bulunduğu şeklinde.


Bir fabrikayı akıllı hale getirmek, dijital bir yapıya kavuşturmak, geleceğin fabrikası haline dönüştürmek yatırımla ilgilidir. Bunların hepsine yatırımla sahip olabilirisiniz. Yani sizin sermaye gücünüz buna yeter bir noktadaysa hemen makinelerinizi, robotlarınızı, üretim parkurlarınızı yenileyebilir; bütün bu iç donanımın birbiriyle uyumlu çalışmasını sağlayan, makinelerin ve robotların birbiriyle haberleşmesine imkan tanıyan dijital ağlar oluşturabilirsiniz. Aynı şekilde üretimin verimliliğinin dijital sistemler üzerinden üst boyuta çıkarabilirsiniz. Biz Tezmaksan olarak bugün bize başvuran bütün sanayicilerimize özel çözümler sunarak geleceğin teknolojisi ve dijital yapısına sahip fabrikalar oluşturmalarına yardımcı oluyoruz.  IIOT çözümleri, takım ömrü yönetimi, firmalara özel macro program çalışmaları, Takım İzleme Sistemleri Wattpilote,  Kapasitematik ile veri yönetimi, robotlu otomasyon çözümleri ve bu kapsamda robot entegrasyonları, Cubebox ve Robocam uygulamaları,  İleri seviye proje hizmetleri ile hidrolik fikstür ve tasarım montajı, ayrıca verimlilik analizleri geleceğin fabrikalarını kurgularken verdiğimiz temel hizmetleri oluşturuyor. Yanı sıra geometri testleri, CNC Lazer kalibrasyonu testleri ve kestirimci bakım uygulamaları başta olmak üzere birçok başlıkta da satış sonrası hizmet veriyor ve hizmetlerimizle hep yanlarında oluyoruz.


İmalat sanayisinde verimlilik başta olmak üzere ürün kalitesi ile rekabetçiliği arttıran, daha dar tolerans limitleriyle çalışmaya imkan tanıyan, iş kazalarını azaltan ve daha pek çok avantajı beraberinde getiren bu alt yapıya yatırımla sahip olabilirisiniz. Yanı sıra Tezmaksan olarak son dönemde sıklıkla şunu söylüyoruz: “Endüstri 4.0 dönüşümünü gerçekleştirmek için gerekli olan şirket içi ve şirket dışı ekosistemi yönetecek iş gücünüz yoksa süreci eksik yönetirsiniz ve ciddi engellerle sorunlarla karşılaşırsınız.”   Ülke olarak bu konuda ciddi sorunlar yaşadığımız bir gerçek. Sanayinin yaşadığı dijital ve teknolojik değişime uyumlu, o ekosistemi yönetebilecek, disiplinler arasında geçiş yapabilen kalifiye iş gücü için üniversitelerle, liselerle ortak eğitim programları yürütüyoruz. Lise ve üniversitelerden, sanayideki dijital dönüşüme uyumlu, o donanım ve yeterlilikte genç mezunlar veremiyoruz hala; ama kendi çalışanlarımızı güncel tutarak, hizmet içi eğitimlere göndererek bu engeli büyük oranda aşabiliriz. Lise ve üniversite eğitiminde yaşanan eksiklikleri, kurduğumuz Tezmaksan Akademi ile çözmenin gayreti içine girdik. Aynı zamanda Tezmaksan Akademiyi liselerin yanı sıra şirketlere de açtık. Çalışanlarına eğitim vermek ve bilgilerini güncellemek isteyen sanayi kuruluşlarına bize başvurmaları halinde İzmir, İstanbul ve Ankara’daki şubelerimizde ya da internet üzerinden eğitimler veriyoruz.  


Özetle, geleceğe kalmak ve geleceğin  şirketi olabilmek için her sanayicinin önünde yönetmesi gereken önemli bir süreç bulunuyor. Hem eğitime hem de teknolojiye yatırım yapmaları gereken bir süreç. Covid-19 salgını ile birlikte bu teknolojik ve dijital dönüşümü kabul edip, alt yapılarını ve iş güçlerini buna uyumlu hale getirebilen şirketler ayakta kalacaklar. Tezmaksan olarak biz her iki konuda da iyiyiz. Dün olduğu gibi bugün ve yarın da sanayicimizin yanında olmaya devam edeceğiz.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz