Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Farplas Yönetim Kurulu Üyesi - CEO Ömer Burhanoğlu: “Yenilikçi Akımın Temeli: Otomotiv Endüstrisi”

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 31.10.2018 10:47:00

Araçlar artık kişilerin kendilerini dış dünyaya tasvir ettikleri birer  ‘avatar’ olmaktan çıktı. İçerisinde kendine sunulan ve kullanıcıyı dış dünyaya bağlayan hizmetler bütününü taşıyan birer platforma dönüştü.

Yazılım teknolojileri kişiselleşmeyi destekliyor
Diğer tüm sektörlerde olduğu gibi otomotivde de fiziksel ürünlerin dijitalleşmesi ve hatta normalde satın alınan ürünlerin kullan-bırak hizmetlere dönüşmesi hızla gerçekleşiyor. Elektronik yazılıma yönelik gelişmeler de bu trendi takip ediyor fakat bu sadece teknolojik gelişmelerden ötürü değil; pazarın, son kullanıcının isteklerinin değişmesinden de kaynaklanıyor. Yazılım teknolojileri, kişiselleşmeyi destekler bir alt yapı imkanı sunduğu için pazar da yenilikçi akımın temelini oluşturuyor.
Otomotivden mobiliteye geçiş hızlanıyor
Araçlar artık kişilerin kendilerini dış dünyaya tasvir ettikleri birer  ‘avatar’ olmaktan çıktı. İçerisinde kendine sunulan ve kullanıcıyı dış dünyaya bağlayan hizmetler bütününü taşıyan birer platforma dönüştü. Dolayısı ile sunulan hizmetin kalitesini artıran her yeni değişiklik platformun değerini artırıyor. Bu konuya en hızlı adapte olan şirketler, otomotivden mobiliteye geçişin yaşandığı günümüzde avantajlı bir pozisyon yakalıyorlar.
Mobiliteye geçişin en önemli katalizörlerinden biri, bu yeni sektörün sadece otomotivden ibaret olmadığını bilerek, kendini ve yöntemlerini geliştirme yollarına bakmak. Multidisipliner yaklaşımlar bu çalışmada temeli oluşturuyor. Geleneksel yöntemlerin geliştirilebilir ya da dokunulmamış alanlarını keşfetmek bu bakış açısı ile mümkün. Mühendislik, Ar-Ge ve İnovasyon alanlarında bu çok partnerli yapıyı oluşturmak, sevk ve idare etmek, ihtiyaç duyulan gelişim ortamını yaratmakta.
Üniversite-sanayi işbirliği hız kazanıyor
Şu anda şirketler olarak bizler asırlık ağaçlar isek, bu ağaçların beslendiği kökleri üniversitelerdir. İnsan kaynağında bir eksiğimiz olduğunu düşünmüyorum, fakat doğru yönlendirmelerin yapılması için endüstri-üniversite ortaklıklarının bu konuyu güçlendirecek yegane kaynak olarak görüyorum.
Her yenilikte olduğu gibi bilinçli tüketim, konunun özünü oluşturuyor. İnternet hayatımıza girdiğinden beri yaşadığımız siber güvenlik problemleri her ne kadar hayatın bir gerçeği ise dünyadaki tüm bilgiye ulaşmak ve diğer konulardaki faydaları da bir o kadar önemli. Dolayısı ile sonuç; teknolojinin kendisi tarafından değil, bunu kullanacak bizler tarafından belirlenecektir.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz