Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Global Smart Systems, LLC Genel Müdürü Dr. Osman Altan: “Elektronik Gelecekte Araçların Baskın Bileşeni”

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 1.11.2018 11:01:00

Elektronik bileşenlerin ve yazılımın önemi gittikçe artacak ve gelecekte araçların en önemli bileşeni haline gelecek.  Araç başına düşen bilgisayar sayısı yüzü geçecek ve bilgisayar kodu satırı milyonları bulacak.
Türk Otomotiv Sektöründe, teknolojik açıdan gelecekte büyük fırsatlar var.  Avrupa’da büyük bir pazar payı var; bununla birlikte, imal edilen ürünler Batı dünyasına göre bir jenerasyon geriden geliyor.  IAEC 2018 ile Avrupa otomotiv sektöründeki mevcut çabalar ortaya konulacak ve umarım bu çabaların bir kısmını bu yöne kanalize olacaktır.
Öncelikle, özel ve yenilikçi ürünleri piyasaya sunmak için araştırma ve geliştirme konularına daha fazla kaynak ayrılmalıdır.  Elektronik ve yazılım konuları sektörde baskın olacaktır, bu alanlarda daha fazla çaba ortaya konulmalı ve fikri haklar tesis edilmelidir.  Sürücüsüz araçlar artık kaçınılmaz bir trend haline gelmiştir, bu alanda yatırım yapılmalıdır.  Son olarak, bileşen tedarik etmek yerine, alt sistemlere ve sistemlere odaklanılması gerekmektedir. Bu ürün sınıfında daha fazla katma değer vardır.

Ankara doğumlu olan Osman Altan, ODTÜ’de ve University of California, Berkeley’de (Ph.D.) Elektrik-Elektronik Mühendisliği eğitimi aldı. California’da Space Sciences Lab’da ve ardından çoğunlukla General Motors Ar-Ge Merkezinde çalıştı.  Çarpışma Önleme Sistemi, Uyarlanabilir Seyir Kontrolü gibi çeşitli yenilikçi ürünleri başarıyla piyasaya sundu, sürücüsüz araç konusunda çalıştı ve 18 ABD patenti sahibidir. TF Research Center’a katıldıktan sonra, üç kamyondan oluşan sürücüsüz araç grubu sistemini ve bunun yanında akıllı sinyalizasyon sistemine sahip bir kavşakta çalışan, enerji ve trafik akışını optimize etmek amacıyla yaklaşan ve kalkan sürücüsüz araçları tasarlama, uygulama ve piyasaya sunma konularında görev aldı. Şu anda, Global Smart Systems, LLC şirketinde Genel Müdür olarak çalışmaktadır.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz