Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Gorrud’s Auto Group Satış Danışmanı Berke Sengel: “Yeni Teknolojiler Ulaşımı Daha Kolay Hale Getiriyor”

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 1.11.2018 09:37:00

BigData, yapay zeka ve blockchain teknolojilerini yakından takip etmek, bu pazarda izleyici olarak sizi çok daha önemli yerlere taşıyacaktır. Yakın gelecekte, bu teknolojik başyapıtların otomotiv sanayisinde çok büyük roller oynayacağı bir kesindir.

Otomotivde elektronik yazılıma yönelik gelişmeler
Birçok insanın düşündüğünün aksine, neredeyse bütün otomotiv üretici firmalar, zamanla yazılım firmalarına dönüşmüştür. Sektörde elde edilen kârların büyük miktarı donanım ve araç satışından çok yazılımlar ve sensörler sayesinde elde edilen verilerin kullanımı ve satışı ile yapılmaktadır. İnsanlar toplanan verilerin öneminin her gecen gün arttığı günümüzde, inanılmayacak derece ucuza hatta bedava araç satın alabilmeleri mümkün görünmektedir. Otomotiv markaları toplanan bu verilere sahip olabilmek ya da bu verileri yönetebilmek için indirimli araç satımı ya da müşteriye geri ödeme tarzı yöntemler geliştirmek zorunda kalacaklardır.
Ayrıca, en yeni blockchain teknolojisi ve cryptocurrency gelişiminin otomotiv sanayisinde yerini alması çok yakındır. Geçmişte iletişim ücretlerinin yüksek olması nedeniyle büyük şirketlerde merkezileşme zorunlu hale gelmiş olsa da, günümüz teknolojisi sayesinde iletişim maliyetleri oldukça ucuzlamıştır. Bu sayede otomotiv üreticileri gibi devasa firmalar verim arttırmak amaçlı, daha az merkezi hatta bağımsız yönetim stratejilerini kurumsal yapılarına entegre edebileceklerdir.
Araçlarda kullanımı giderek artan yeni teknolojiler, sektörü nasıl etkiliyor?
Yeni teknolojiler, trafikte daha çok insanın hayatta kalmasına yardımcı olmakla beraber, ulaşımı çok daha basit bir hale getirmektedir. Daha verimli bir şekilde seyahat edebilmek, insanların verimliliğini ve satın alım güçlerini destekleyecektir. Bu sayede, tüketime eğilim artıp ekonomi güçlenecektir.
Ben Kanada’da bir araç satış elemanı olarak, araç satışlarında genel bir yükselmeyi görmekteyim. İlerleyen teknoloji, bir çok insanın aklına ilk başta daha dayanıklı ve uzun süre bir araç sahipliğini getirse de, daha fazla teknoloji kullanımı demek, araç kullanıcılarının karşılaşacağı daha fazla potansiyel problem demek olduğunu unutmamak gerekir.
Yeni teknolojileri yakından takip etmek
Günümüzde, internet sayesinde her türlü pazarı takip etmek çok kolay hale gelmiştir. Bunların başında da otomotiv sektörü gelmektedir. Bir kaç önemli web sitesi ve köşe yazarını takip etmek, otomotiv sanayii hakkında yeterli düzeyde bilgi edinmek için yeterli olmaktadır. Bunun üzerine, BigData, yapay zeka ve blockchain teknolojilerini yakından takip etmek, bu pazarda izleyici olarak sizi çok daha önemli yerlere taşıyacaktır. Yakın gelecekte, bu teknolojik başyapıtların otomotiv sanayisinde çok büyük roller oynayacağı bir kesindir.
Yeni teknolojilerin gelişimi ve kullanımı konusunda insan kaynakları olarak ne kadar  hazırız?
Konu insan kaynakları olduğunda, yapay zeka, sürücüsüz araçlar veya blockchain gibi teknolojik gelişmeler her zaman hazmedilmesi zor konular olacaktır. Bu gelişmelerin yönetmelik ve uygulama alanları belirsiz bir sis ortamı olmasından dolayı insan kaynaklarına olan etkilerini önceden görmek pek mümkün değildir. Önümüzdeki bir kaç senenin, bize bu konuda bir ışık tutacağına inanıyorum.
Yeni teknolojiler bana hem güven veriyor hem de endişe yaratıyor. Araçlarda artan gelişmiş güvenlik donanımları, yüksek hızda araç kullanımını daha az tehlikeli bir hale getirmektedir. Ancak geleceği belirsiz olan bu teknolojilerin ve uygulamaların deneme süreçleri büyük bir soru işaretidir. Geçmişte olduğu gibi, birçok yıkıcı teknolojik gelişmenin hem olan problemleri çözmesi hem de yeni problemler ortaya çıkarması mümkün olup, uzun vade de bu konu ile ilgili teknolojik gelişimlerin hızlanmasına yardımcı olacaktır.
Günümüz, tarihteki en hızlı teknolojik gelişimin yer yaşandığı dönemdir ve bu dönemde hayata gelmiş olduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum.  Geleceğin bu sanayiye neler getireceği büyük bir soru işareti olmakla beraber, teknoloji alanında gelişmeleri sabırsızlıkla bekliyorum.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz