Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Her Türlü Olumsuzluk İçin El Kitabımız Hazır

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 16.07.2020 11:35:00

Pandemi öncesinde yaptığımız Birinci Buluşmaları’nı dijitale taşıdık. Çalışanlarımızla birlikte süreci değerlendirdik ve şirketimizin planlarını konuşurken aynı zamanda gelen soruları da yanıtladık. Yoğun ilginin olduğu buluşmalarımızda çalışma arkadaşlarımızın akıllarındaki sorulara yanıt bulmaları onları rahatlattı.

 

Yasemin GENÇ
Birinci Otomotiv
İnsan Kaynakları Müdürü


 

Normalleşme adımları atılsa dahi önlemlerle iş süreçlerimize devam ediyoruz. Kurduğumuz Salgın Önlem Ekibi ile birlikte ilk günden bu yana yetkili mercilerin yaptığı açıklamalar doğrultusunda hareket ediyoruz. Şirketimiz bütününe baktığımızda üretim ve ofislerin dışında dinlenme alanı, yemekhane, mescit gibi ortak kullanım alanları dahil olmak üzere alışkanlıklarımız değişti. İnsan kaynağı açısından baktığımızda ise bazı pozisyonlar için uzaktan çalışma modelinin uygulanabildiğini deneyimledik. Bu dönemin ardından yeniden daha kapsamlı değerlendirilebilecek bir konu olarak ajandalarımızda yerini aldı.


Pandemi öncesinde yaptığımız Birinci Buluşmaları’nı dijitale taşıdık. Çalışanlarımızla birlikte süreci değerlendirdik ve şirketimizin planlarını konuşurken aynı zamanda gelen soruları da yanıtladık. Yoğun ilginin olduğu buluşmalarımızda çalışma arkadaşlarımızın akıllarındaki sorulara yanıt bulmaları onları rahatlattı. Gelen geri bildirimler hep olumlu ve devamlılığı yönünde oldu. Bu yıl bayramlaşmamızı digital olarak gerçekleştirdik. Bundan sonra da buluşmalarımıza yine bu platformdan devam etmeyi düşünüyoruz.


Diğer yaptığımız uygulamamız ise “Bi Mola” söyleşilerimizdi. Alanında uzman konukların davet edildiği söyleşilerimizde sağlık ve motivasyon konularını işledik. Her Perşembe aynı saatte yaptığımız “Bi Mola” söyleşilerimize arkadaşlarımızın ilgisi oldukça fazlaydı.


Son ve en önemli uygulama olarak; ileride de firmamızın her türlü kriz ortamında başvurabileceği Kriz Yönetim El kitabımızı oluşturduk.


Uygulanamaz, yapılamaz yargısı olan birçok işletmede ve sektörde uzaktan çalışmanın yapılabildiği deneyimlendi. Bu deneyim sadece işletmeler için değil çalışanlar içinde geçerli. Çalışanlarda trafikten uzak, kendi konfor alanlarında işlerini yapabildiklerini, teknolojiyle toplantılarını çok rahat gerçekleştirebildiklerini ve ajandalarını takip edebildiklerini gördü. Bundan sonra da iki yönlü bu konu değerlendirilecektir. İş gücü planları da buna göre gözden geçirilecektir.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz